Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Caute,
mohl by nekdo pomoct s kontrolou L transformece kdyz ma nemulove podminky? Neni mi jasne jak sem tam uzije ta substituce. Zkusila sem to vypocitat ale nejsem si jista spravnosti.
Zadani zni Y´´+Y´-2Y=3x+6 Y(1)=0, Y´(1)=0
po uprave sem z toho vypocitala Y(p)=2p^2+6p+3/p^2*(p+2)*(p-1) uz tim si nejsem jista....
A vysledek po rozdeleni na parcialni zlomky by mel pak byt (11/3*(p-1))-(3/(2p^2))-(15/4p)+(1/(12n+2)
Nejsem ji jista ani tim jak to zapsat zpetnou transformaci... Je to na me hrozne slozite... Budu nesmirne vdecna za kazdou radu nebo kontrolu meho vypoctu... DIky predem
↑ romi:
napsala jsem to špatně omlouvám se Autor: romi
Caute,
mohl by nekdo pomoct s kontrolou L transformece kdyz ma nemulove podminky? Neni mi jasne jak sem tam uzije ta substituce. Zkusila sem to vypocitat ale nejsem si jista spravnosti.
Zadani zni Y´´+Y´-2Y=3x+6 Y(1)=0, Y´(1)=2
po uprave sem z toho vypocitala Y(p)=2p^2+6p+3/p^2*(p+2)*(p-1) uz tim si nejsem jista....
A vysledek po rozdeleni na parcialni zlomky by mel pak byt (11/3*(p-1))-(3/(2p^2))-(15/4p)+(1/(12n+2)
Nejsem ji jista ani tim jak to zapsat zpetnou transformaci... Je to na me hrozne slozite... Budu nesmirne vdecna za kazdou radu nebo kontrolu meho vypoctu... DIky predem
Zdravím, snad jsem rozluštila správně - platné zadání je v příspěvku 2.
po uprave sem z toho vypocitala Y(p)=2p^2+6p+3/p^2*(p+2)*(p-1)
až na závorky mám stejně: Y(p)=(2p^2+6p+3)/(p^2*(p+2)*(p-1))
kontrola rozklad na parciální zlomky
Pokud to souhlasí, "půjdeš zpět" podle slovníku - odkazy: http://www.umat.feec.vutbr.cz/~kolara/b … averze.pdf nebo http://math.feld.cvut.cz/hyankova/ltru.pdf + užitečné odkazy pro kontrolu.
Stačí tak? Děkuji.
Stránky: 1