Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

• Hlavní strana
  • » Ostatní
  • » kde sa dá zohna? program kde budem písa? príkazy TeXu (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

#1 31. 08. 2007 16:29

jarrro
Škola: UMB BB Matematická analýza
Reputace:   303 
Web

kde sa dá zohna? program kde budem písa? príkazy TeXu

a v druhom okne hneď budem vidie? matematický zápis a budem si to vedie? uloži? do nejakého formátu napr ako obázok alebo pdf?

MATH IS THE BEST!!!

#2 31. 08. 2007 23:10

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Re: kde sa dá zohna? program kde budem písa? príkazy TeXu

Slyšel jsem o programu Lyx, ale zkušenosti s ním nemám. Doporučuji nějaký textový editor, např. jEdit vyznačuje syntaxi TeXu celkem slušně a má v sobě přednastavené makro na kompilaci, které lze upravit i pro kompilaci cslatexem.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#3 01. 09. 2007 18:30 — Editoval jarrro (19. 03. 2018 22:31)

jarrro
Škola: UMB BB Matematická analýza
Reputace:   303 
Web

neviem stiahol som ten jEdit,ale nevyznám sa v tom ja som myslel niečo ako je tu na fóre,že napr,napíšem \frac{a}{b}=\frac{1}{\frac{b}{a} a dám enter,prepíše sa to na$\frac{a}{b}=\frac{1}{\frac{b}{a}}$

MATH IS THE BEST!!!

#4 02. 09. 2007 05:42 — Editoval CzechMan (02. 09. 2007 13:42)

CzechMan
Místo: Soběšovice
Reputace:   

Ahoj ..měl jsem skoro podobný problém a vyřešil jsem ho, jak se říká, pomocí brutal force :)

Náladu na zkoušení a hledání programů nemám. Využil jsem mimeTeXu Johna Forkoshe.
(Pokud jsem správně pochopil, je i mód "TeX" tady na foru založený na stejném principu. Asi se rovnou nainstalovalo rozšíření pro phpBB, které se na stránkách myslím nabízí)

No, neměl jsem náladu číst tak dlouhý text v angličtině, tak jsem si nakonec pomohl takto: Udělal jsem v OpenOffice obyčejnou aplikaci (nebo ani nevím, jak to nazvat :) ), která generuje linky na obrázky. Pak je můžeš hodit na stránky nebo je jako obrázek do textových dokumentů prostě stáhneš (v gif). Jak jsem říkal ...je to "brutal force", někdo by tomu říkal "polopatě", ale funguje to:)

Bohužel se mi nepovedlo zkonvertovat do formátu pro MS Excel, tak kdyby jenom náhodou jsi měl k dispozici něco na otevření .ods, je to na eDisku (7KB :) )

Jinak je ten mechanismus strašně jednoduchý ...
... "http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?" + "zápis v TeXu" =
... "http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?" + "   \Large\blue c^2   =sqrt(a^2+b^2)" =
... "http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?   \Large\blue c^2   =sqrt(a^2+b^2)"    //nebát se mezer, všecko umíme :))

Ale doufám, že toto už nebudeš potřebovat, protože sis už našel profesionálnější řešení :))

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
EDIT:
Se omlouvám, toto všechno už tu je napsáno :)

Paní Schrödingerová říká manželovi: "Erwine, cos' to proboha dělal s tou kočkou? Vždyť je úplně polomrtvá!"

• Hlavní strana
  • » Ostatní
  • » kde sa dá zohna? program kde budem písa? príkazy TeXu (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

Zápatí