Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Přepsáno do mathematicy, řešení tam je, postup je mi záhadou:
Odkaz
je to příklad ze zkouškové písemky, co jsem počítala, tak na něho vychází něco kolem 10-12 minut ... takže někde bude něco chytrého, co se s tím dá udělat nejspíš a já to jenom nevidím

Zdravím na IES,
toto k téhle úloze píše jedna tvá spolužačka:
no tam si kazdy clen rozpises podla binomickej vety, v prvej zatvorke ti vyjde najvyssi clen, ktory vytknes, n na 48-mu(tie vacsie cleny sa ti tam zozeru), a v tej druhej velkej zatvorke ti vyjde 1/n na 48- mu, to vukratis, a zostane ti tam len to cislo co je vo vysledkoch, ostatne cleny idu k nule...(najskor si v tej druhej velkej zatvorke rozpises tie cleny vnutorne, numocnujes to na tu osmu, az potom ked si z tych binomickych rozpisov vytknes najvacsi clen ,co je 1/n na 6tu, a potom to umocnis na osmu a vyjde ti to 1/n na 48- mu)
V principu snadné, ale v písemce se toho musí dost dovysvětlit, všechno jdoucí do 1 nebo do 0 odstraňovat přes aritmetiku apod.
↑ halogan:↑ halogan:
Diky,
ja na IES nastesti nejsem.. k tomu prikladu jsem se dostala pres kamarada :)
Predbezne se mi zda, ze to chapu, jdu to zkusit spocitat :)