Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
DEKUJU MOC, ted se snazim prijit na dalsi priklad..dokonce jsem si i namalovala graf, ale porad mi to nevychazi podle vysledku....
vsechna x nalezi do <0; 2pi>, ktera splnuji podminku |cos x/2| < nebo rovno 1/2 tvori mnozinu
prosim pekne o postup....
v tomto pripade plati, ze obrazek je celkem uzitecny k vyreseni. staci si uvedomit, ze vzdalenost bodu je stejna jako vzdalenost bodu , staci tedy spocitat bod z rovnice , dopocitat symetricky bod a jak je videt z obrazku, resenim je interval
↑ plisna: ouou, neslo by to malinko vice polopate? PROSIM
↑ plisna: musi se to pocitat pres to i??? to je na me nejake slozite, neni tam jednodussi cesta k vyledku?? ve vysledkach mi totiz napsali ze to je = <2pi / 3; 4pi / 3>
↑ plisna: pro jaky bod? promin, me to moc matematicky nemysli, ale potrebuju s tim pomoct...:(
↑ plisna:no jo, ale jakou ma hodnotu? promin, tohle asi nema cenu... ale dekuju za snahu!!!!!!:)
↑ plisna: dekuju! me to stejne nejak nejde... ale moc dekuju za snahu!!!