Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 16. 04. 2011 20:59 — Editoval Rufus (16. 04. 2011 20:59)

Rufus
Reputace:   

oddělení záváží od pístu

Když na píst ve svislém směru položíme závaží, kde perioda je 1s, tak jak zjistím při jaké amplitůdě se závaží oddělí od pístu?

• (téma jako vyřešené označil(a) Rufus)

#2 16. 04. 2011 22:33

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: oddělení záváží od pístu

Zdravím,

nejsi originální - takovou formulaci otázky používá "Komise soudních lékařů, která měla rozhodovat, zdali duševní obzor Švějkův odpovídá nebo neodpovída..." (c) pokračování si nalistujte.

Když už opisovat úlohy, tak už opisovat korektně a úplně + vlastní snaha.

skoro OT: úloha na str. 163 (7 pdf).

#3 16. 04. 2011 22:53

jrn
Reputace:   11 

↑ jelena:
již OT:
Dobrý večer, prosím Vás, nevíte, jestli je možné Vámi výše zaslanou sbírku někde na internetu stáhnout v celku ?
Děkuji.

#4 16. 04. 2011 23:04

jelena
Jelena

↑ jrn:

Zdravím :-)

Kterou sbírku: tuto nebo tamtu?

Hezké čtení přeji :-)

#5 16. 04. 2011 23:14

jrn
Reputace:   11 

Švejka máme doma v knihovničce, myslel jsem tu fyziku. :-) Opravdu by se mi hodila v jednom celku.

#6 17. 04. 2011 10:06

jelena
Jelena

↑ jrn: :-)

slepila jsem soubory fyziky k sobě a je to uloženo zde, ozví se, pokud je to nějak přeházené, ale snad by nemělo být.

Pohledej také tuto knihu, může se hodit - ukazky.

Máme zajimavý původ naších Švejků - český dvoudíl byl pořízen v 80. letech v prodejně zahraniční literatury v Moskvě, kniha v ruštině - v roce 1987 v Praze (je opatřena razítkem hospody U kalicha a jako záložku má účtenku, ubrousek a podtácek ze stejného zdroje. Původně měla být předaná mému bratrovi, který je velkým obdivovatelem a znalcem textu, ale bratr řekl, že já ještě svou knihu nemám a on že je zvyklý na text z knihovny světové literatury - na obrázku je to svázek 144, 3. políčka, 8. kniha od pravého okraje (pokud jsem dobře počítala).

Vážené Velitelstvo mi jednou zatrhne pokusy zakládat čtenářské kroužky v seriózních tématech, ale i vážené Velitelstvo snad uzná, že nic jiného takové úvodní zadání nemohlo vyvolat:

kolega Rufus napsal(a):

Když na píst ve svislém směru položíme závaží, kde perioda je 1s, tak jak zjistím při jaké amplitůdě se závaží oddělí od pístu?

a navíc jsem kolegovi řešení poskytla (v2. příspěvku)

Zdravím :-)

Zápatí