Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Jelikož zatím nemám vůbec žáné zkušenosti s Maplem a mám zájem o bakalářku směřovanou na matematiku a tento systém, chtěla bych se zeptat, jaké máte s Maplem zkušenosti, jak se v něm pracuje, jestli tam člověk musí vše programovat nebo jsou tam i předdefinované funkce, procedury apod.
Opravdu mě spíš zajímají osobní zkušenosti, názory...díky moc :)
Ahoj,
s Maplem jsme mel ted jeden predmet s hodinovou dotaci tydne, ale hodne s nim pracuji i doma a jsem s nim spokojeny. Jeste jsem mel poteseni s maximou, ale s nim jsem se setkal jen kratce a nechybi mi.
Co se tyce Maplu, tak nove verze jsou opravdu propracovane a v ruznych knihovnich modulech mas opravdu hodne funkci.
Ale je tu i kamen urazu, ackoliv ti Maple na obrazovku "vyplivne" nejaky vysledek, musis jeste zvazit, jestli se to blizi skutecnosti a nesmis to automaticky brat jako pravdu. Typickym ukazem je graf s odstranitelnou nespojitosti, kdy maplu primo musis zadat parametrem, at tam tu nespojitost necha. Maple totiz vykresluje grafy tak, ze si spocita urcite body a ty potom spoji. A dalo by se pokracovat...
Ale kdyz s maplem opravdu umis, tak je to top software, ktery ti usnadni hodne hodin pocitani.