Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 26. 05. 2011 16:52

neliCZka
Zelenáč
Reputace:   

Systém Maple

Jelikož zatím nemám vůbec žáné zkušenosti s Maplem a mám zájem o bakalářku směřovanou na matematiku a tento systém, chtěla bych se zeptat, jaké máte s Maplem zkušenosti, jak se v něm pracuje, jestli tam člověk musí vše programovat nebo jsou tam i předdefinované funkce, procedury apod.
Opravdu mě spíš zajímají osobní zkušenosti, názory...díky moc :)

El Gamal?? Jóó, to je ten afghánskej terorista...

#2 27. 05. 2011 15:16

Geronimo
Místo: Bruntál/Brno
Škola: PřF+ESF MUNI
Pozice: student
Reputace:   20 

Re: Systém Maple

Ahoj,

s Maplem jsme mel ted jeden predmet s hodinovou dotaci tydne, ale hodne s nim pracuji i doma a jsem s nim spokojeny. Jeste jsem mel poteseni s maximou, ale s nim jsem se setkal jen kratce a nechybi mi.

Co se tyce Maplu, tak nove verze jsou opravdu propracovane a v ruznych knihovnich modulech mas opravdu hodne funkci.
Ale je tu i kamen urazu, ackoliv ti Maple na obrazovku "vyplivne" nejaky vysledek, musis jeste zvazit, jestli se to blizi skutecnosti a nesmis to automaticky brat jako pravdu. Typickym ukazem je graf s odstranitelnou nespojitosti, kdy maplu primo musis zadat parametrem, at tam tu nespojitost necha. Maple totiz vykresluje grafy tak, ze si spocita urcite body a ty potom spoji. A dalo by se pokracovat...

Ale kdyz s maplem opravdu umis, tak je to top software, ktery ti usnadni hodne hodin pocitani.

„Jestliže neumíš – naučíme, jestliže nemůžeš – pomůžeme ti, jestliže nechceš – nepotřebujeme tě.“ —Jan Werich

Zápatí