Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 04. 06. 2011 22:50

Annnnnd
Reputace:   

Jaké tabulky k maturite?

Zdravím. Sice maturuji až příští rok a jelikož potřebuji dát vyšší maturitu na 70% mohli byste mi prosím doporučit nějaké fakt dobré tabulky kde najdu vše potřebné. Hlavně vzorečky, protože abych si něco odvozoval přímo u maurit to by mi asi švihlo abych pravdu řekl :D.

#2 04. 06. 2011 22:53

standyk
Místo: SR
Škola: UMB BB
Pozice: študent
Reputace:   55 

Re: Jaké tabulky k maturite?

↑ Annnnnd:

Skús toto :)

#3 04. 06. 2011 22:53

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

Nerozdává je škola až v den maturit přímo v učebně?

Vesmír má čas.

#4 04. 06. 2011 23:01

Annnnnd
Reputace:   

No u nas na skole asi ne. Protože sem viděl jednoho studenta co mu to bylo uplne jedno a sel za ucitelkou aby mu schvalila kalkulacku a tabulky. Kalkulacku mel nejakou reklamni kde bylo jenom + - / *. a tabulky mel jeste ze zakladni skoly :-D.

#5 04. 06. 2011 23:04

Annnnnd
Reputace:   

↑ standyk:to je malo. potreboval bych fakt nejake "nabouchane". Protože u te maturity vyssi sem potreboval znat vzorecek pro vypocet tetivy kruznice apod. dale napr. smerodatnou odchylku apod. takže bych potřeboval aby tam toho bylo co nejvice.

#6 05. 06. 2011 09:12

Moabiter
Místo: Rakovník
Škola: ČVUT FEL OI
Pozice: student
Reputace:   10 
Web

Já mam Odkaz. Většina spolužáků má Odkaz. Ty moje se mi líbí víc, protože jsou přehlednější. Obsahově myslim, že to bude u všech tabulek hodně podobný.

#7 05. 06. 2011 11:23

Annnnnd
Reputace:   

Ok, díky za odkaz.

#8 05. 06. 2011 12:00

Dioxid
Reputace:   13 

Pokud chceš opravdu obsáhlé, tak doporučuji Matematické vzorce od Bartsche (myslím že to má 800-900 stran)
http://www.direto.cz/Detail-zbozi/Matem … /15181839/

Ale zase nejsou tak přehledné a "malebné" jako ty, na které odkazoval ↑ Moabiter:. Velice pracným (ale optimálním) kompromisem by bylo si zpracovat vlastní (samozřejmě v elektronické podobě), kam si můžeš napsat různé užitečné vztahy z různých knih, které se ti mohou hodit. Takhle zpracované vytisknout a "svázat" třeba do kroužků (nevím jestli se tomu tak říká, raději přiložím obrázek), aby to vypadalo jako kniha. Pokud máš svoje vlastní tabulky, tak to musí potvrdit (asi) ředitel, abys je u zkoušky mohl používat.
http://gh183800.speedy.tvujhosting.cz/data/Image/Krouzk_vazba/krouzky_plast_detail.jpg

Jsem omylný, proto ne vše, co jsem napsal, je zaručeně správně.
468

#9 05. 06. 2011 12:18

Annnnnd
Reputace:   

ja taky teda premyslel ze bych si udelal nejaky vlastni no ale nvm. zase bych mel strach ze bych na neco zapomel a tak. a navic u nas na skole jsou psi. Co ja vim tak tabulky (i kalkulacku atd..) k maturite schvaluje ucitelka, kontroluje jestli tam nejsou tahaky a tak, jenze me by zajimalo jak zkontroluje 900 stranek nebo kolik jestli tam neni slabe tuskou nejaky tahak. a navic by me zajimalo co to tahak je, kdyz se muzu vykecat na to ze dany vzorec v jinych tabulkach je a v techle neni.

#10 05. 06. 2011 12:35

Dioxid

Na naší škole to zkontroluje ředitel, orazítkuje se to, zapečetí do obálky a zavře do trezoru. Před maturitou pak dostaneš tu obálku. Pokud tam budeš mít jenom vzorce a ne postupy tak by ti to měli vzít...
Ohledně kontroly těch stránek to je taky složitý - jak zkontrolovat 600 stránkový slovník (když děláš maturitu z jazyka)... Myslím že si to jenom prolistuje jestli tam něco není.

468

#11 05. 06. 2011 13:00

janca361
.

↑ TomDlask:
Pokud vím, tak se mluví o "Matematický, fyzikálních a chemických tabulkách pro střední školy". Tady ten přehled vzorců  od ↑ standyk: to podle mě nesplňuje a kniha↑ TomDlask: také ne. S vlastní výrobou si také nejsem jistá.

V diskuzi o matematice na webu Nové maturity se to moc neřešilo, ale je možné se ptát přímo CERMATU na nejasnosti. Tam dostaneš asi nejlepší odpověď na to, co je povolené a co ne (např. vyrábět vlastní tabulky a pak zjistit, že to není povolené by mě naštvalo).

#12 05. 06. 2011 13:16

Dioxid

↑ janca361: Ano, ty Vzorce od Bartsche by neprošly - jsou tam postupy, ukázky atd. - nejsou to "čistokrevné" tabulky. Mohlo to možná vyznět jinak z předchozího příspěvku

468

#13 06. 06. 2011 16:37

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

My sme na maturite dostali vzorce hneď na papieroch, kde boli aj zadania. Je to trocha divné ale aj tak ich nebolo treba... maturita bola fakt triviálna. A mali sme len jednu úroveň.

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#14 06. 06. 2011 17:35

Annnnnd
Reputace:   

↑ pizet:ja prave potrebuji udelat tu vyssi na 70%. a bez tabulek bych to asi nedal no. a u nas na skole musi mit kazdy svoje a ucitel katedry matematiky by to mel schvalit. jeste se na to zeptam ve skole no ale rozhodne bych si nejake rad poridil.

Zápatí