Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 04. 06. 2011 22:50

Annnnnd
Reputace:   

Jaké tabulky k maturite?

Zdravím. Sice maturuji až příští rok a jelikož potřebuji dát vyšší maturitu na 70% mohli byste mi prosím doporučit nějaké fakt dobré tabulky kde najdu vše potřebné. Hlavně vzorečky, protože abych si něco odvozoval přímo u maurit to by mi asi švihlo abych pravdu řekl :D.

#2 04. 06. 2011 22:53

standyk
Místo: SR
Škola: UMB BB
Pozice: študent
Reputace:   55 

Re: Jaké tabulky k maturite?

↑ Annnnnd:

Skús toto :)

#3 04. 06. 2011 22:53

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

Nerozdává je škola až v den maturit přímo v učebně?

Vesmír má čas.

#4 04. 06. 2011 23:01

Annnnnd
Reputace:   

No u nas na skole asi ne. Protože sem viděl jednoho studenta co mu to bylo uplne jedno a sel za ucitelkou aby mu schvalila kalkulacku a tabulky. Kalkulacku mel nejakou reklamni kde bylo jenom + - / *. a tabulky mel jeste ze zakladni skoly :-D.

#5 04. 06. 2011 23:04

Annnnnd
Reputace:   

↑ standyk:to je malo. potreboval bych fakt nejake "nabouchane". Protože u te maturity vyssi sem potreboval znat vzorecek pro vypocet tetivy kruznice apod. dale napr. smerodatnou odchylku apod. takže bych potřeboval aby tam toho bylo co nejvice.

#6 05. 06. 2011 09:12

Moabiter
Místo: Rakovník
Škola: ČVUT FEL OI
Pozice: student
Reputace:   10 
Web

Já mam Odkaz. Většina spolužáků má Odkaz. Ty moje se mi líbí víc, protože jsou přehlednější. Obsahově myslim, že to bude u všech tabulek hodně podobný.

#7 05. 06. 2011 11:23

Annnnnd
Reputace:   

Ok, díky za odkaz.

#8 05. 06. 2011 12:00

Dioxid
Reputace:   13 

Pokud chceš opravdu obsáhlé, tak doporučuji Matematické vzorce od Bartsche (myslím že to má 800-900 stran)
http://www.direto.cz/Detail-zbozi/Matem … /15181839/

Ale zase nejsou tak přehledné a "malebné" jako ty, na které odkazoval ↑ Moabiter:. Velice pracným (ale optimálním) kompromisem by bylo si zpracovat vlastní (samozřejmě v elektronické podobě), kam si můžeš napsat různé užitečné vztahy z různých knih, které se ti mohou hodit. Takhle zpracované vytisknout a "svázat" třeba do kroužků (nevím jestli se tomu tak říká, raději přiložím obrázek), aby to vypadalo jako kniha. Pokud máš svoje vlastní tabulky, tak to musí potvrdit (asi) ředitel, abys je u zkoušky mohl používat.
http://gh183800.speedy.tvujhosting.cz/data/Image/Krouzk_vazba/krouzky_plast_detail.jpg

Jsem omylný, proto ne vše, co jsem napsal, je zaručeně správně.
468

#9 05. 06. 2011 12:18

Annnnnd
Reputace:   

ja taky teda premyslel ze bych si udelal nejaky vlastni no ale nvm. zase bych mel strach ze bych na neco zapomel a tak. a navic u nas na skole jsou psi. Co ja vim tak tabulky (i kalkulacku atd..) k maturite schvaluje ucitelka, kontroluje jestli tam nejsou tahaky a tak, jenze me by zajimalo jak zkontroluje 900 stranek nebo kolik jestli tam neni slabe tuskou nejaky tahak. a navic by me zajimalo co to tahak je, kdyz se muzu vykecat na to ze dany vzorec v jinych tabulkach je a v techle neni.

#10 05. 06. 2011 12:35

Dioxid

Na naší škole to zkontroluje ředitel, orazítkuje se to, zapečetí do obálky a zavře do trezoru. Před maturitou pak dostaneš tu obálku. Pokud tam budeš mít jenom vzorce a ne postupy tak by ti to měli vzít...
Ohledně kontroly těch stránek to je taky složitý - jak zkontrolovat 600 stránkový slovník (když děláš maturitu z jazyka)... Myslím že si to jenom prolistuje jestli tam něco není.

468

#11 05. 06. 2011 13:00

janca361
.

↑ TomDlask:
Pokud vím, tak se mluví o "Matematický, fyzikálních a chemických tabulkách pro střední školy". Tady ten přehled vzorců  od ↑ standyk: to podle mě nesplňuje a kniha↑ TomDlask: také ne. S vlastní výrobou si také nejsem jistá.

V diskuzi o matematice na webu Nové maturity se to moc neřešilo, ale je možné se ptát přímo CERMATU na nejasnosti. Tam dostaneš asi nejlepší odpověď na to, co je povolené a co ne (např. vyrábět vlastní tabulky a pak zjistit, že to není povolené by mě naštvalo).

#12 05. 06. 2011 13:16

Dioxid

↑ janca361: Ano, ty Vzorce od Bartsche by neprošly - jsou tam postupy, ukázky atd. - nejsou to "čistokrevné" tabulky. Mohlo to možná vyznět jinak z předchozího příspěvku

468

#13 06. 06. 2011 16:37

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

My sme na maturite dostali vzorce hneď na papieroch, kde boli aj zadania. Je to trocha divné ale aj tak ich nebolo treba... maturita bola fakt triviálna. A mali sme len jednu úroveň.

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#14 06. 06. 2011 17:35

Annnnnd
Reputace:   

↑ pizet:ja prave potrebuji udelat tu vyssi na 70%. a bez tabulek bych to asi nedal no. a u nas na skole musi mit kazdy svoje a ucitel katedry matematiky by to mel schvalit. jeste se na to zeptam ve skole no ale rozhodne bych si nejake rad poridil.

Zápatí