Může mi někdo prosím potvrdit či vyvrátit správnost mého výpočtu. Zadána fce (exponenciální) y=2 na ((3x+1) / 1), najděte inverzní fci a definiční obor k ní. Mě vyšla inverní fce takto: y=(4log dvou x-1) / 3, definiční obor tedy R+. Je to tak správně? Díky
Ahoj
Může mi někdo prosím potvrdit či vyvrátit správnost mého výpočtu. Zadána fce (exponenciální)
, najděte inverzní fci a definiční obor k ní. Mě vyšla inverní fce takto:
, definiční obor tedy R+. Je to tak správně? Díky
Prepisal som to do Tex
Nieco si spatnne odkopiroval, oprav to ak chces od niekoho pomoc
Srdecne Vanok
↑ vidlak:
Zdravím,
ve Tvém prvním tématu jsem dávala odkazy na matematické zápisy. Oprav, prosím, svůj zápis.
Znak umocnění není slovo "na", Znak "!" značí faktoriál, tedy není vhodné ho umísťovat za zápisem funkce. A přesouvám do SŠ. Děkuji.
Děkuji za upozornění, ve svém prvním příspěvku jsem si toho posléze již nevšiml. Mohl by mi přesto někdo poradit s tímto příkladem, zda je mé řešení správné? Původní fce: y=2 na ((3x+1) / 4), inverzní: y=(4log dvou x-1) / 3
Díky, s texem se během týdne naučím
Není za co, podle pravidel máš označovat téma za vyřešené - tedy to původní téma.
S TeXem není nutné, stačí, když použiješ ^ pro umocňování a dolní index_ nebo složenou závorku pro základ log, a dostatek závorek,
tedy y=2^((3x+1)/4), inverzni y=(4log{2}(x)-1)/3
Tvůj návrh (až na zápis) je v pořádku.