Matematické Fórum

Archiv diskusního fóra o matematice, 2006–2026

Toto je archiv Matematického Fóra. Fórum je dostupné jen ke čtení. Můžete se ale zaregistrovat na náš Discord server.

#1 21. 06. 2008 23:21

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

Prázdniny

Co se děje na fóru o prázdninách? To asi nikdo moc matiku neřeší (kromě několika málo zoufalců, mezi které také patřím) :-)

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#2 21. 06. 2008 23:25

ttopi
Místo: Ústí nad Labem
Reputace:   1 

Re: Prázdniny

Navrhuju, abychom si sami sobě vymýšleli příklady, abychom se tu nenudili.
Každý by si mohl říct, co si chce procvičit a ostatní by mu zadali příklad, případně pomohli s řešením a s diskuzí :-)

oo^0 = 1

#3 22. 06. 2008 00:32

matoxy
Místo: Lučenec/Martin
Reputace:   0 

Myslím, že ľudia ktorý sem chodia pravidelne cez rok sem prídu aj cez prázdniny a rovnako radi pomôžu, aj keď nie je akurát škola. A takých čo sa matike, fyzike, či iným obdobným veciam venujú aj cez prázdniny tu bude zrejme viac.

You know who
(or maybe not)

#4 22. 06. 2008 10:05

didik
Reputace:   2 

↑ matoxy:souhlasí
Ještě mě napodá, že sem asi občas zavítají ti, kteří z matematiky a fyziky propadli a budou se přes léto připravovat na reparáty, takže bude i komu pomáhat. Tohle fórum určitě nebude přes prázdniny vylidněné.

Vím, že nic nevím.

#5 22. 06. 2008 10:11

Ivana
Reputace:   32 

↑ didik:Zdravím a určitě tyto stránky budou navštěvovat ti , co mají matematiku jako koníčka a nebo ti , co nebudou chtít vyjít ze cviku , aby po prázdninách nekoukali jako "puk" . Přeji hezké prázdniny . :-)

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#6 22. 06. 2008 10:49

Lishaak
Veterán
Místo: Praha
Reputace:   3 
Web

Tak napriklad ja se hodlam matematikou o prazdninach zabyvat velmi intenzivne, cili ty, kterym bych tady snad chybel mohu ubezpecit, ze urcite budu chodit i sem na forum :-) Pokud by nekdo chtel resit nejaky zajimavy priklad z urcite oblasti matematiky (ktera je mi blizka: diskretni matematika, analyza, lingebra, pravdepodobnost a statistika...), urcite napiste, s radosti si na neco vzpomenu nebo sam vymyslim...

Nothing in the world that's worth having comes easy.
Always do what you are most afraid of.

#7 22. 06. 2008 11:13 — Editoval Olin (22. 06. 2008 11:20)

Olin

Já bohužel budu mít přes prázdniny vesměs dost chudý přístup k netu, takže tady budu asi minimálně. Nicméně už jsem se pustil do MO A, letošní cíl je jasný - mezinárodní soutěže!

Ha a teď vidím že už je dostupná i první sérka BRKOSu… Zkusím sehnat nějaké lidi na týmovou soutěž, i když na naší ignorantské škole to bude asi docela problém :-(

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#8 22. 06. 2008 14:18

matoxy

Olin, na vašej ignorantskej škole:). Smiem vedie?, že na akú školu chodíš? Lebo ja chodím na priemyslovku a získa? nejakú odozvu od spolužiakov je tiež často problém.

You know who
(or maybe not)

#9 22. 06. 2008 14:24

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ matoxy:

Zdravim :-)

ty nectes tema O nas :-) ? Olin to tam rika :-)  A muzes tez prispet, pokud mas zajem :-)

#10 31. 08. 2008 20:10

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Myslim, že je definitivně konec prázdnin... nebo?:

- kolegove plisna a Lishaak jsou online !!!

Jorica uz ma sbalenou aktovku?

Srdecne zdravim :-)

A co slohovka "Co jsem delal(a) v lete"

#11 31. 08. 2008 20:38

Jorica
Místo: Vyškov
Reputace:   1 

↑ jelena:
Jeleno, jo jo, aktovka sbalena...pro dceru ;-)...teda balila si ji sama, tak spoleham na ni, nejak mi je proti srsti ji delat osobni prohlidku :-) O slohovce popremyslim, ale protoze ja nadale setrvavam na dovolene (rodicovske), mam na sepisovani jeste cas, ne?

#12 06. 09. 2008 18:24

Olin

Mě skončily prázdniny teprve dneska (nebo spíš až zítra) :-)

Aneb soustředko BRKOSu :-) Jinak zdravím Kondra…

MKS Náboj iKS

#13 06. 09. 2008 19:55

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Nám dovolili o týden delší prázdniny, takže se chystám na pondělí.

Budu mít dva matematické semináře a klasickou matiku, abych utáhl maturitu... takže čekejte hodně příkladů z planimetrie, stereometrie a kombinatoriky.

#14 07. 09. 2008 12:12

matoxy

Halogen fíha a ja, že maturita formalita:) Ešteže ja také starosti môžem o chvíľu odloži?.

You know who
(or maybe not)

Archiv Matematického Fóra · stav k 30. 8. 2026 · 633 258 příspěvků v 108 818 tématech