Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
"Jaká je délka strany rovnostranného trojuhelníku, jehož obsah je roven obsahu trojuhelníku s délkami sran 7 cm 10 cm a 11 cm"
Chtěl bych se ujistit zda je můj postup správný.Abych získal délku strany rovnostranného trojuhelníku sečetl jsem 7+10+11=28/3 = 9,3
Čímž mi vyšla délka strany 9,3 cm
Mám pocit, že to asi správně není =p
Takhle by to bylo, pokud by trojúhelníky měly stejné obvody. Pokud mají stejné obsahy, tak bych si nejdřív vypočítal obsah toho obecného trojúhelníku a vyjádřil obsah rovnostranného trojúhelníku v závislosti na délce jeho strany. Obsahy se rovnají, řešil bych tedy rovnici s jednou neznámou.
↑ Ivana:
Ty počítáš s výškou toho obecného trojúhelníku jako 6 cm, ale mě vychází . Obsah rovnostranného trojúhelníku není nutné brát z tabulek, snadno lze odvodit . Jako výsledek mi pak vychází
↑ BrozekP:Já myslím , že ta nepřesnost je dána tím , že úlohu rýsuji a tudíž není ta výška určena tak přesně . Jinak se ve výpočtu shodneme . :-)
Zdravim vas :-)
Myslim, ze toto je idealni pripad pro pouziti: Heronuv vzorec pro vypocet obsahu obecneho trojuhelniku. Pak se nemusi resit jeho vyska.
Stránky: 1