Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 12. 12. 2011 19:07

elypsa
Místo: Stará Boleslav
Reputace:   40 

MFF finanční matematika

Dobrý den,
rád bych se zeptal někoho, kdo například studoval tento obor či má alespoň větší přehled o studiu na této škole.
Jsem student 4letého gymnázia a tento rok maturuji. Mezi mé koníčky patří hlavně matematika a cizí jazyky. Matematika mi na gymnáziu nedělá problém. Určitě nejsem ten typ, co se nemusí učit a i přesto písemky píše "s prstem v nose". Ovšem určitě mi nedělá problém se látku naučit a pochopit ji. Ve svém volném čase si něco i spočítám a hlavně jsem velký paličák, takže dělám vše pro to, abych dokončil to, co jsem začal. Proto kdykoli se něco chci naučit, snažím se látce maximálně porozumět a ne si jen spočítat příklady, co by profesorka dala do písemky, ale i si zkusit těžší a problematičtější a pak je případně zde s Vámi dořešil.
Dále chodím na seminář matematiky, který vede jedna doopravdy perfektní profesorka, která nás velmi dobře připravuje na vysokou ( derivace, limity, lok. maxima a minima, integrace primitivních fnc. apod.).

Ovšem nejsem ani typ, co by už teď uměl něco nad rámec středoškolského učiva - kubické rovnice a nevím co ještě, co tu a tam slyším od jednoho spolužáka z oktávy. Dále takové věci, jako matematické olympiády jsem příliš neřešil, popravdě nevím ani proč. V každém případě mé logické myšlení také nepatří k nějakému top vrcholu.

No pokud někdo dočetl až sem a byl by mi ochotný napsat Váš názor, zda mám možnost na této škole studovat. Určitě očekávám, že studium bude velmi obtížné a budu zahrabán v učebnicích. Jenže já prostě nemám přehled, jací lidé na této škole studují a jaké jsou jejich vědomosti. Zda to jsou lidi jako já nebo něco jako můj kamarád z oktávy? :)

Předem děkuji za každou reakci a radu.
Elypsa

PS: Zde rozvrh http://www.mff.cuni.cz/win.cs/studium/b … /m1a32.htm

Baf!

#2 12. 12. 2011 19:15

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: MFF finanční matematika

Co to tak čtu, mohl by se ti líbit i Institut ekonomických studií.

Konec reklamy.

Zkus si prohledat toto fórum, někdo z kolegů (Stýv) tu myslím zmiňoval, že se z FM špatně přechází na magistra a doporučuje spíše obecnou matematiku. Přesné vyjádření dohledej.

#3 12. 12. 2011 19:16

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

ona ta matika na vš je trochu o něčem jinym, než na sš, takže se to těžko předem odhaduje, pokud nemáš nějaký zkušenosti s matikou třeba z korespondenčních seminářů. což nemá asi většina lidí, který na matfyz jdou, a prostě to zjistí v prváku, jestli to je, nebo neni pro ně

#4 12. 12. 2011 19:17 — Editoval elypsa (12. 12. 2011 19:20)

elypsa
Místo: Stará Boleslav
Reputace:   40 

↑ halogan:
O IES také uvažuji a podám si přihlášku. Jen si budu muset pročíst více informací o fakultě a začít se připravovat na NSZ. Bohužel jsem na tuto školu přišel asi tak před týdnem, takže to vše budu muset nějak zvládnout. Děkuji za tip.
↑ Stýv:
No pravda, že nejvíce to člověk zjistí po prvním semestru, ale popravdě se mi příliš nechce jít na rok někam "jen na zkoušku".

Baf!

Zápatí