Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
rád bych se zeptal někoho, kdo například studoval tento obor či má alespoň větší přehled o studiu na této škole.
Jsem student 4letého gymnázia a tento rok maturuji. Mezi mé koníčky patří hlavně matematika a cizí jazyky. Matematika mi na gymnáziu nedělá problém. Určitě nejsem ten typ, co se nemusí učit a i přesto písemky píše "s prstem v nose". Ovšem určitě mi nedělá problém se látku naučit a pochopit ji. Ve svém volném čase si něco i spočítám a hlavně jsem velký paličák, takže dělám vše pro to, abych dokončil to, co jsem začal. Proto kdykoli se něco chci naučit, snažím se látce maximálně porozumět a ne si jen spočítat příklady, co by profesorka dala do písemky, ale i si zkusit těžší a problematičtější a pak je případně zde s Vámi dořešil.
Dále chodím na seminář matematiky, který vede jedna doopravdy perfektní profesorka, která nás velmi dobře připravuje na vysokou ( derivace, limity, lok. maxima a minima, integrace primitivních fnc. apod.).
Ovšem nejsem ani typ, co by už teď uměl něco nad rámec středoškolského učiva - kubické rovnice a nevím co ještě, co tu a tam slyším od jednoho spolužáka z oktávy. Dále takové věci, jako matematické olympiády jsem příliš neřešil, popravdě nevím ani proč. V každém případě mé logické myšlení také nepatří k nějakému top vrcholu.
No pokud někdo dočetl až sem a byl by mi ochotný napsat Váš názor, zda mám možnost na této škole studovat. Určitě očekávám, že studium bude velmi obtížné a budu zahrabán v učebnicích. Jenže já prostě nemám přehled, jací lidé na této škole studují a jaké jsou jejich vědomosti. Zda to jsou lidi jako já nebo něco jako můj kamarád z oktávy? :)
Předem děkuji za každou reakci a radu.
Elypsa
PS: Zde rozvrh http://www.mff.cuni.cz/win.cs/studium/b … /m1a32.htm

Co to tak čtu, mohl by se ti líbit i Institut ekonomických studií.
Konec reklamy.
Zkus si prohledat toto fórum, někdo z kolegů (Stýv) tu myslím zmiňoval, že se z FM špatně přechází na magistra a doporučuje spíše obecnou matematiku. Přesné vyjádření dohledej.
ona ta matika na vš je trochu o něčem jinym, než na sš, takže se to těžko předem odhaduje, pokud nemáš nějaký zkušenosti s matikou třeba z korespondenčních seminářů. což nemá asi většina lidí, který na matfyz jdou, a prostě to zjistí v prváku, jestli to je, nebo neni pro ně
↑ halogan:
O IES také uvažuji a podám si přihlášku. Jen si budu muset pročíst více informací o fakultě a začít se připravovat na NSZ. Bohužel jsem na tuto školu přišel asi tak před týdnem, takže to vše budu muset nějak zvládnout. Děkuji za tip.
↑ Stýv:
No pravda, že nejvíce to člověk zjistí po prvním semestru, ale popravdě se mi příliš nechce jít na rok někam "jen na zkoušku".