Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj, potřebuju poradit, jak dokázat, že diskrétní metrický prostor je prostor úplný. Již jsem to předělávala tři krát a už si nevím rady. Děkuji.

↑ Stýv:Takže si zvolím libovolnou posloupnost, o které budu předpokládat, že je cauchyovská ale jak dokážu , že je od určitého indexu konstantní?
Diskrétní metrický prostor je prostor s metrikou
, ano? (Já jen, abych měl jasno v pojmech.)
Pokud ano, tak: Podívej se na definici cauchyovské posloupnosti, vem epsilon menší než 1 a podívej se, co ti ta cauchyovskost společně s definicí metriky říkají.
Ahoj ↑ Alexandra44441:,
Vsetko bolo povedane na dokonale vyriesenie tvojho cvicenia

↑ vanok:Moc děkuji, zkusím to tedy tak nějak promyslet. Možná by to chtělo vidět nějaký obrázek, abych si v tom opravdu udělala jasno. Furt mám zmatek v tom, že když mám posloupnost v diskrétní metrice, tak je to například posloupnost samých nul nebo samých jedniček, je to tak?No ale ta je přeci konstatní od začátku ne od nějakého indexu n\in N, nebo se pletu?
↑ Alexandra44441: poslounost samých jedniček to sice být může, ale taky to může být posloupnsot jakýchkoli jiných čísel. metrika ti jenom říká, jaké jsou mezi čísly vzdálenosti
Stránky: 1