Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ jirka123:
Zdravím,
Kdyby jste využil možnosti webu tohoto fora "Matematika polopatě" a podíval se třeba zde:Odkaz a pak Odkaz2. Určitě by vám to pomohlo.
Ahoj ↑ jirka123:,
Inac dokonaly nastroj na taketo cvicenie je tabulkova metoda.
Pisal som o nej tu vela krat... mozes take najst na fore.
↑ Nautilux:
Děkuji, a omlouvám se za hloupý dotaz. Vždycky všechno hledám ... nevím proč jsem to nezkusil.
↑ jirka123:,
ano ale to treba dobre z organizovat
prva etapa
znamienko vyrazu 
"kriticky bod, kde sa meni znamienko je 
druha etapa tabulka
prvy riadok
x

druhy riadok znamienko vyrazu 
- 0 +
treti riadok hodnota 

potom 4ty riadok vypocet vyrazu 
no daj to do peknej tabulky a pokracuj a dokonci
↑ jirka123:,
tabulku ti mozem poslat po WE, lebo tu nemam na to pocitac. Ale do vtedy si prezri prispevky z tabulkamy a uvidis ich konstukciu
↑ jirka123:
week end
Ahoj, pisem skor, lebo kolega Pavel Brožek, mi dal indikacie, co sa tyka tabuliek v LaTex
(povodne som ti ich chcel dat vdaka Wordu)
Ako vidis tato tabulka vyjadruje tvoj vyraz bez poslednej absolutnej hodnoty
Na ukoncenie, treba najst, kedy vyrazy v poslednom riadku su kladne alebo negativne (to je vlastne vysetrenie ich znamienok...)
A z toho potom mas jednoducho hodnotu celeho vyrazu (vdaka definicii absolutnej hodnoty)
Tuto poslednu etapu je tiez uzitocne dat do tabulky, lebo ako si si urcite mohol uvedomit, tabulka povoluje jednoducho najst vysledky a potom aj ich pouzit... a na koniec tato metoda v praxi da o mnoho menej chyb ako ine.
Tak skus to teraz ozaj sam dokoncit.