Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zadání bylo (myslím) 25% je vzdělaných a bohatých a polovina bohatých je vzdělaná. Ani vzdělaných ani bohatých je 25%. Kolik je vzdělaných a bohatých?
No já jsem počítal:
100% všichni
25% ani vzdělaní, ani bohatí -> zbyde 75% na vzdělan= nebo bohaté
1/4Vzdělaných je bohatých a polovina bohatých je vzdělaných ->
Vzdělaných a chudých 3/4V
Vzdělaných a bohatých 1/4 V
Bohatých a nevzdělaných 1/4V
Dohromady 5/4V=75%
1/4V=15%
Ale ty formulace byly celkem divné ... kreslil jsem si Vennu...
PS: stejně to už nepořešíme, takže raději klid a šup někam slavit :-)
Ahoj,
je prosím k dispozici někde zadání vyšší verze?
Měli bychom zájem si to propočítat :)
Díky.
vzdalenost vysla 2
zadani kina: Po nejaky udalosti se zvysila celkova navstevnost o 15%. Z celkoveho puvodniho poctu navstevniku byla jedna desetina deti a jedna petina duchodcu. Navstevnost deti se zvysila o 40% a navstevnost duchodcu se nezvysila. O kolik % se zvysila navstevnost zbyvajicich navstevniku.
Pro a=1 mi vyslo 0 = 2 / x-2 . tj prazdna mnozina.
a=-1. 0 = 0/x-2. tj. R kromě cisla 2 (kvuli podminkam na zacatku)
pro aeR/-1;1 sem pocital jako (a-1)(a+1)(x-2) = (a+1). => x=2. (a+1 se vyrusi a vydelim a-1). a 2 to byt nesmi takze taky prazdna mnozina ne?
↑ PureL:
Tady u té parametrické jsem netušil u té třetí části, tam když se vyjádřilo x, tak v závilosti na parametru tam bylo konkrétní (obecně) číslo; tak jsem zvolil, že řešením je v tomto případě jeden prvek množiny, či co to tam bylo...
Jsem totiž zvyklý při rozboru parametrické rovnice napsat třeba, že pro
. Tady je otázka, zda to chápat komplexně, zda je řešením se rozumí definiční obor, nebo zda pro konkrétní hodnotu a je jedno řešení x.
tady sou moje odpovedi,opsal sem si je.
jinak souhlasim ze to bylo o dost tezsi nez sem cekal.
co se tyce odpovedi, sou jiste z vetsi casti blbe :)
u tech uzavrenejch sem lecco tipoval..
1) 72 3)x=>2 4) -4 9) 5 odmocnin ze 2/2 x a 10) 1/3 13) AED 14) AED 15) D 16) B 17) A 18) A 19) D 20) A 21) D 22) D 23) AAN