Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, vím jak to má vyjít, ale neumím si k tomu dát kloudné vysvětlení. Musí tam být minus, jinak to nevyjde, ale zvolil jsem dva postupy a u každého to vychází jinak...Můžete mi prosím říct, kde dělám chybu? viz. obrázek
Zdravím,
levý sloupec máš OK, ovšem má být +3^2
zkus v této úpravě otevřít závorky (vynuluje se a a máš původní zápis pod odmocninou)
k 2. příspěvku - MAW je estét a nesnese minus na začátku výrazu, proto přepisuje
atd.
Doplnění na čtverec podrobně. Je už všechno jasné? Děkuji.
↑ jindrush:
to určitě, nahlásíme váženému autorovi. Na to jsem se v kroku 4 vůbec nezaměřila. Děkuji.
↑ jindrush:
ano, kontrolovala jsem celý postup, také na jiném příkladu. Oznámení zasláno.
Zatím můžeš potíž obcházet tak - v kroku, kde chceš doplňovat na čtverec, provést ruční doplnění na čtverec, proto tuto volbu už nezvolíš, ale zvolíš rovnou substituci .
Pokud ještě potřebuješ provádět doplnění na čtverec (a nechceš používat jiné nástroje pro kontrolu), zvol krok "doplnění na čtverec", zohlední chybu, že je ve vzorci +, krok zpět a zvolit substituci s opravou (x-3).
Minimálně tak se dopracuješ k úrovni experta v doplnění na čtverce (pokud oprava potíží nebude ihned). Zdar přeji a děkuji za pochopení:-)
↑ jindrush:
Snad opraveno: https://bitbucket.org/robert.marik/maw/ … a565494290
Dekuji za nahlaseni, opravoval jsem to v rychlosti, vecer zkonstroluju, ze opravdu vse funguje jak ma.
↑ kaja.marik:
:-) děkuji za opravu a nahlášení (přes jiné komunikační prostředky). Ať funguje, jak má.
Stránky: 1