Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Vypadalo by lépe, pokud by byl TeX na řádku zarovnán uprostřed?
Ano. | 14% - 1 | |||||
Ne. | 71% - 5 | |||||
Nevím / je mi to jedno. | 14% - 1 | |||||
Počet hlasujících: 7 |
Zdravím.
Napadlo mě, že by bylo dobré tyto obrázky zarovnat doprostřed ve svislém směru namísto toho, aby ležely na spodku řádku. Podle mého názoru by to vypadalo lépe a lépe by se to četlo v návaznosti na okolní text. Šlo by to? Co vy na to?
PS: Tohle bylo zavrženo?
Zdravím,
Které obrázky máš na mysli? V manuálu je část o "krásném psaní" matematických textů. Nebo něco jiného?
PS: Tohle bylo zavrženo?
:-) nevím, jak kolegové, ale při procházení témat jsem opakovaně překontrolovala úlohy ve Tvém podpisu, neb jsem si myslela, že je to součást řešených problémů. Tedy osobně podporuji návrh Pavla B.. Kritickou hranici nastavíme tak, aby kolega Kondr mohl pohodlně psát své upoutávky. Má někdo jiný návrh?
tak proč je zde taková možnost?
Protože kolega Kondr potřebuje propagovat právě 4 soutěže a Vrchní Velitel umí počítat jen do 4 (viz jeho podpis).
Pokud by to opravdu vadilo, tak bych se ozvala :-)
Ano, přesně tyhle obrázky jsem myslel.
Stačil tedy odkaz na manuál? Já mám dojem, že dosavadní TeX-možností jsou bohaté a dostačující, vůbec nejsou využívány v plném rozsahu. Navíc různé úpravy stránky v různých prohlížečích a nastavení oken muže vypadat jinak. Ani pořádně nevím, jak si to zarovnání představuješ. Děkuji.
↑ jelena:
Myslel jsem, že by se těm obrázkům přidal (zvenku, to nemá nic společného s tím manuálem) atribut align=middle, případně css vlastnost vertical-align: middle.
Tohle podporují všechny (aktuální) prohlížeče.
↑ Lukee:
Mi to rozhodně přijde lepší. Text volně navazuje na TeX, střed řádku textu je v linii se středem řádku TeXu a mi se to čte rozhodně lépe, než když mi to z textu uskočí někam o 15 či 20 px.
↑ Miky4:
děkuji za upřesnění - trochu jsem zkoumala, jak je to jinde: tady, zde, tam - zarovnáno na střed.
↑ na vzoru: to vypadá nepěkně, protože máme netransparentní obrázky. Transparentnost zas požadoval Jarrro. Kdo používá světlé nastavení v profilu, tak transparentnost nijak nepostřehne.
Ovšem vzhledem k tomu, že Vrchní Velitel je teď na všechno sám a vyčerpán sběrem písmenek, tak bych celou záležitost navrhovala uzavřít jako "námět je to pěkný :-)" a zapsat na seznam dalších pěkných námětů :-) Může být? Děkuji.
------------------------------------------
OT: když se klepne na modrý křížek u názvu tématu, tak se zobrazí poznámka o editaci příspěvku (a nestraší v samotném příspěvku) :-)