Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobré (skoro) poledne,
narazila jsem opět na problém, tak se na Vás opět obracím s prosbou o pomoc. Ve sbírce stojí: dokažte větu o kartézském součinu množinu. (snažila jsem se najít větu, kterou mám dokázat, ale bohužel ani nevím, o kterou se jedná) mám poté pomocí ní, dokázat větu, která platí pro variace s opakováním k-té třídy z n prvků (n^k). Druhou část bych věděla, vím, že variací z opakováním k-té třídy z n prvků je právě tolik, kolik je podmnožin kartézského součinu, což je n^k, ale nevím, co s tím prvním důkazem.
Prosím Vás tedy o pomoc prostřednictvím tohoto fóra.
Mnohokrát děkuji
Když někde chtějí dokázat nějakou větu, tak by tam ta věta měla být napsaná, ne? Sice jsem o žádné takové větě nikdy neslyšel, ale napadá mě, jestli by to nemohlo být něco ve smyslu
. To by asi pak šlo využít, ne?
↑ o.neill:
Taky jsem si to myslela, ale už se ničemu nedivím, tedy ani tomu, že tam věta napsaná není. Taky jsem při googlení žádnou větu, která by vyhovovala nenašla. Nějak to s tímhle zkusím. Zatím děkuji za příspěvek.