Stránky: 1

Ahoj,
znova som narazil na niečo čomu nerozumiem. Tu je príklad:
Výsledok uvedený pri tomto príklade je
.
WolframAlpha však hovorí, že výsledok je
.
Zostal som v pomykove a to z jednoduchého dôvodu. Keď dosadím
tak dostanem výraz typu
a potom by mi vyšiel výsledok
, ale na druhej strane sa dajú aplikovať vety o limite (pri úprave ako to ukazuje WolframAlpha).
Čo je teda správne?
Ďakujem za každú odpoveď.
Zdravím,
pokud jsi zadával do WA, jak jsi napsal ve vzorci (s "dolní tečkou" místo násobení), potom WA bere 5.2 jako číslo 5,2 a výsledek. Do stroje je třeba napsat *. Viz téma.
Zadávej, prosím, sem i odkaz na vložení do Wolfram, aby se dálo prodiskutovat, kde je potíž. Jinak, jak jsem viděla ve Tvém 1. tématu, zvolil jsi ne nejlepší zdroj úloh a řešení - původní zadání je řešeno nesmyslně a toto také má ve vzorovém řešení chyby.
Úloha se řeší vytknutím v čitateli a v jmenovateli
. Podaří se dokončit? Děkuji.

Ahoj ↑ jelena:,
pokud jsi zadával do WA, jak jsi napsal ve vzorci (s "dolní tečkou" místo násobení), potom WA bere 5.2 jako číslo 5,2 a výsledek. Do stroje je třeba napsat *. Viz téma.
Ospravedlňujem sa, ale tentokrát bola chyba na mojej strane a stala sa presne v tom, na čo si ma upozornila. Opravil som vstup a teraz výsledok korenšponduje s tým, ktorý je na stránke odkiaľ som príklad použil, číže zo stránky http://www.príklady.eu/
Zadávej, prosím, sem i odkaz na vložení do Wolfram, aby se dálo prodiskutovat, kde je potíž.
V ďalších príspevkoch, pokiaľ budem výsledok overovať cez WolframAlpha, určite už pridám aj odkaz.
Jinak, jak jsem viděla ve Tvém 1. tématu, zvolil jsi ne nejlepší zdroj úloh a řešení - původní zadání je řešeno nesmyslně a toto také má ve vzorovém řešení chyby.
Ďakujem za upozornenie. Našťastie mám doma knihy zo stredoškolskej matematiky, tak už budem čerpať iba z nich.
A čo sa týka tej prvej témy, tak trvám na tom, že výsledok má byť
a nie
. Keďže však nechcem porušovať pravidlá, nebudem to tu ďalej rozvádzať.
Úloha se řeší vytknutím
v čitateli a v jmenovateli . Podaří se dokončit? Děkuji.
Znova ďakujem za radu :)
↑ Tommy Fisher:
:-) děkuji, všechno správně.
V 1. tématu do "hide" jsem přidala náhled na řešení příkladu 8, pokud někdo bude chtít podrobněji se věnovat tomuto zápisu. Můžeš přidat své poznámky, co ve "vzorovém řešení" je špatně.
V aktuálně diskutovaném příkladu zas se objevila 7, která nemá být. Kolegové možná najdou i další výhrady, ale je to trochu ztráta času - bohužel nepříliš kvalitní zdroj.
Z místních zdrojů - užitečný Rychlokurz milého kolegy Ondřeje s kolektivem.
Našťastie mám doma knihy zo stredoškolskej matematiky, tak už budem čerpať iba z nich.
správně, případně zkusit přejít i k VŠ knihám. Ať se vede.
Stránky: 1