Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdar, jaký program byste mě doporučily, když chci psát textové dokumenty, kde chci mít vzorce z LaTeXu? Chci psát asi takové textové dokumenty jako jsou příspěvky na tomto fóru, takže o žádné vymoženosti nestojím, chtěl bych jednoduchý program, který to umí. Díky za rady.
pepa999 napsal(a):
zdar, jaký program byste mě doporučily, když chci psát textové dokumenty, kde chci mít vzorce z LaTeXu? ...
Je to otazka i pro kluky? Jestli jo, tak doporucuji:
1) LaTeX, treba s programem texmaker
2) Texmacs
3) MS Word, OpenOffice nebo html editor s pluginem pro LaTeX
Zalezi co presne chcete. Jestli moznost definovat si vlastni makra a aby vse behalo jako v LaTeXu, tak musite pouzit LaTeX. Jestli WYSIWYG prostredi, tak druha nebo treti moznost.
A jak ta otazka souvisi s CAS?
No, mělo to být pro holky, ale to je jedno.
Chtěl bych jednoduchý program asi jako psaní odpovědi tady na fóru, a aby tam bylo i něco takového jako je tady napravo, že jenom klikám na obrázky a ono mě to tam hází ty vzorce, žádné další vymoženosti nepotřebuji. Takže zkusím tu druhou nebo třetí možnost.
A nevěděl jsem, kam toto téma zařadit, tak jsem to hodil sem.
Díky.
↑ pepa999:
Druha moznost neni klikaci. A proc nevyhovuje klikani v nejakem to equation editoru co je v MS Wordu nebo Open Office?
Sila LaTeXu, jak ji beru ja, je v tom, ze vzorec nemusim klikat, jenom pisu a mam ho tim padem rychleji napsany. Vy klikat naopak chcete. Zkuste zvazit, jestli opravdu trvate na tom LaTeXu :)