Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 08. 2012 22:24

pepa999
Reputace:   10 

Program, co zná LaTeX

zdar, jaký program byste mě doporučily, když chci psát textové dokumenty, kde chci mít vzorce z LaTeXu? Chci psát asi takové textové dokumenty jako jsou příspěvky na tomto fóru, takže o žádné vymoženosti nestojím, chtěl bych jednoduchý program, který to umí. Díky za rady.

#2 11. 08. 2012 22:28 — Editoval kaja.marik (11. 08. 2012 22:29)

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Re: Program, co zná LaTeX

pepa999 napsal(a):

zdar, jaký program byste mě doporučily, když chci psát textové dokumenty, kde chci mít vzorce z LaTeXu? ...

Je to otazka i pro kluky? Jestli jo, tak doporucuji:

1) LaTeX, treba s programem texmaker
2) Texmacs
3) MS Word, OpenOffice nebo html editor s pluginem pro LaTeX

Zalezi co presne chcete. Jestli moznost definovat si vlastni makra a aby vse behalo jako v LaTeXu, tak musite pouzit LaTeX. Jestli WYSIWYG prostredi, tak druha nebo treti moznost.

A jak ta otazka souvisi s CAS?

#3 11. 08. 2012 22:42

pepa999

No, mělo to být pro holky, ale to je jedno.

Chtěl bych jednoduchý program asi jako psaní odpovědi tady na fóru, a aby tam bylo i něco takového jako je tady napravo, že jenom klikám na obrázky a ono mě to tam hází ty vzorce, žádné další vymoženosti nepotřebuji. Takže zkusím tu druhou nebo třetí možnost.

A nevěděl jsem, kam toto téma zařadit, tak jsem to hodil sem.

Díky.

#4 11. 08. 2012 23:07

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

↑ pepa999:
Druha moznost neni klikaci. A proc nevyhovuje klikani v nejakem to equation editoru co je v MS Wordu nebo Open Office?

Sila LaTeXu, jak ji beru ja, je v tom, ze vzorec nemusim klikat, jenom pisu a mam ho tim padem rychleji napsany. Vy klikat naopak chcete. Zkuste zvazit, jestli opravdu trvate na tom LaTeXu :)

#5 12. 08. 2012 11:58

pepa999

Já ale chci LaTeX, protože se mě líbí a klidně se ho naučím jestli je to potřeba......No, asi zkusím ten Texmaker...

Zápatí