Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 02. 12. 2012 18:27 — Editoval buhak (02. 12. 2012 18:39)

buhak
Zelenáč
Reputace:   

Několik otázek ohledně vysokých škol

Čau, vím, že je to asi dost omílané téma, ale stejně jsem na svoje otázky ještě odpověď nenašel. Letos maturuji a jsem zatím nezkušený, na druhou stranu ale plný nadšení.
Takže k věci. Chtěl bych studovat věci co se týkají umělé inteligence, neuronových sítí, genetických algoritmů atd.
Jenže otázka, jakou školu si zvolit?

Moji kandidáti jsou:

Matematicko-fyzikální fakulta
- na této škole bych volil obor informatika, jak jinak (nevýhoda této školy je, že je tu málo fyziky a ona je pro tyhle záležitost taky celkem potřeba podle mého názoru)

FJFI
- obor informatická fyzika, prolnutí fyziky i informatiky, může se podle mě hodit, ale mám strach že je tam právě málo té informatiky...ale nevím (v plánech bylo napsáno, že se tam taky věnují UI a neuronovým sítím)
- obor matematická informatika (možná až moc matematiky, moc toho o tomto oboru nevím, ale řekl bych že se tam tomu co bych chtěl moc nevěnují...spíš jen matika)
...a ještě k této fakultě by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi matikou B tady a matematikou na matfyzácké informatice...co je víc??...popř matika A

Doporučte jiné školy

Popřípadě by mě ještě zajímalo jestli se dá studovat zaráz informatika na mff a informatická fyzika na fjfi ...nebo je to zbytečné??

Díky za odpovědi a prosím nezabijte mě za tyhle otázky, je to pro mě důležité :)

#2 02. 12. 2012 19:48 — Editoval Moabiter (02. 12. 2012 19:56)

Moabiter
Místo: Rakovník
Škola: ČVUT FEL OI
Pozice: student
Reputace:   10 
Web

Re: Několik otázek ohledně vysokých škol

Studuji http://oi.fel.cvut.cz/ a mám pocit, že jsem si nemohl vybrat lépe. Pokud tě zajíma umělá inteligence, tak v magisterském studiu máme obor Umělá inteligence. Mimo to bys měl u nás spoustu možností se už od prvního ročníku podílet na zajímavých výzkumných projektech (sám jsem se do jednoho zapojil). Také prospěchová stipendia na FELu nejsou vůbec špatná :)

Není to sice lehký program, ale to vypadá, že tě netrápí.

Zápatí