Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Čau, vím, že je to asi dost omílané téma, ale stejně jsem na svoje otázky ještě odpověď nenašel. Letos maturuji a jsem zatím nezkušený, na druhou stranu ale plný nadšení.
Takže k věci. Chtěl bych studovat věci co se týkají umělé inteligence, neuronových sítí, genetických algoritmů atd.
Jenže otázka, jakou školu si zvolit?
Moji kandidáti jsou:
Matematicko-fyzikální fakulta
- na této škole bych volil obor informatika, jak jinak (nevýhoda této školy je, že je tu málo fyziky a ona je pro tyhle záležitost taky celkem potřeba podle mého názoru)
FJFI
- obor informatická fyzika, prolnutí fyziky i informatiky, může se podle mě hodit, ale mám strach že je tam právě málo té informatiky...ale nevím (v plánech bylo napsáno, že se tam taky věnují UI a neuronovým sítím)
- obor matematická informatika (možná až moc matematiky, moc toho o tomto oboru nevím, ale řekl bych že se tam tomu co bych chtěl moc nevěnují...spíš jen matika)
...a ještě k této fakultě by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi matikou B tady a matematikou na matfyzácké informatice...co je víc??...popř matika A
Doporučte jiné školy
Popřípadě by mě ještě zajímalo jestli se dá studovat zaráz informatika na mff a informatická fyzika na fjfi ...nebo je to zbytečné??
Díky za odpovědi a prosím nezabijte mě za tyhle otázky, je to pro mě důležité :)
Studuji http://oi.fel.cvut.cz/ a mám pocit, že jsem si nemohl vybrat lépe. Pokud tě zajíma umělá inteligence, tak v magisterském studiu máme obor Umělá inteligence. Mimo to bys měl u nás spoustu možností se už od prvního ročníku podílet na zajímavých výzkumných projektech (sám jsem se do jednoho zapojil). Také prospěchová stipendia na FELu nejsou vůbec špatná :)
Není to sice lehký program, ale to vypadá, že tě netrápí.