Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ andrééé:
Myslím, že halogan asi chtěl, abys postnul, jak vypadají tvoje derivace (přeci jen se ptáš na tyto) .).
↑ bentrix:
Asymptoty v -+nekonečnu nemají smysl, když je fce definovaná jen na (-2,2),

↑ bentrix:
a teď nám zase posíláš vypracování jiné funkce, já tu z toho blázním :))
k tomu postupu:
1) trochu zmatečný zápis, resp. je lepší psát |x| < 2; ne x < 2 => Dg = (-2; 2). To totiž nedává smysl.
2) U te parity - ti vysel jiný zápis funkce, a přesto napíšeš, že je sudá. Přitom ten zápis vyjde stejně a funkce bude sudá.
3) Konvexnost/konkavnost - ten zápis druhé derivace máš trochu zvláštní. Napřed tam máš násobení, poté odečítání (správně). A nebo jen píšeš minusko jako tečku :)
4) Když ti vyjdou asymptoty bez směrnice, tak si napiš jejich rovnice.
5) Zkus alespoň napsat, proč tam nejsou inflexní body.
Jinak pěkné. Nevím tedy, co je za problém, když graf vyšel :)
↑ halogan:
dikes jen sem se chtel zeptat musim tam psat asymp. se smernici?? a sou dobre?? protoze mi je divny ze jednou vysla nula a podruhe nekonecno?? a jak myslis u te asymptoty napsat rovnici?? jinak dikes za vsechny rady doufam ze uz ji to bud vyhohovat :)
nerada bych zakládala nové téma, proto si dovolím položit dotaz zde.
Pokud mám zadanou funkce následovně:
můj dotaz zní, zda i tu takového typu, ale určit všechny náležitosti, které k průběhu funkce patří.
Neboť já určila pouze:
1. definiční obor
2. paritu funkce
3. monotonost funkce
4. konvexnost, konkavnost, inflexní bod
nejsem si jistá, či jsem se s tím moc nesetkala, jak určovat ostatní náležitosti u goniometrických funkcí celého průběhu
radeji bych zalozil nove tema :)
co Vam jeste chybi? Pojem "vsechny nalezitosti" dost zavisi na domluve, co maji studenti pro toho a ktereho ucitele urcovat.
Z jednoho uhlu pohledu uz chybi jenom graf.