Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Čau, potřebovala bych vědět, zda mám svůj postup dobře.
Zadání:
Dokažte, že daná komplexní čísla z1, z2 se sobě rovnají.
No a mám tady zadaná ta z1 a z2. A postavila jsem je sobe do rovnice až mi nakonec na každé ze stran, levé a pravé, zůstala stejná čísla. To je výsledek? Nebo je to špatně? Ještě něco se s tím dělá dál?
Díky. :)

↑ chlupataknizka:
KČ se sobě rovnají, jestliže se sobě rovnají reálné i komplexní části. Píšeš, že jsi k tomuto dospěla, tak budou asi stejné. Možná by bylo lepší, kdyby jsi to sem celé napsala

↑ chlupataknizka:
dle mého máš hned v prvním kroku chybu, jelikož máš umocňovat dvojčlen
osobně bych důkaz rozdělil na dvě části, kde bych porovnával zvlášť reálnou a zvlášť komplexní složku

Mám tady pak ještě druhý, má se v něm dělat to samý.
Převést radši na stupně nebo na radiány? Nebo je mi to k ničemu? Ta zakroužkovaná čísla mi sedí, že jsou stejně velká. Ta zbylá dvě mají také stejnou hodnotu, ale ne stejné znaménko. A nevím, jak se dopracovat k tomu výsledku...

Postavila jsem to rovnice kvůli tomu, abych se zbavila té jedné přebytečné odmocniny, protože jinak sní nejde hnout. A nevím jak by se to tedy mělo rozdělit.↑ marnes:

u toho prveho prikladu, postavil by som si osobitne rovnicu pre realnu zlozku a pre imaginarnu zlozku. Pri umocnovani si dat jedna pozor na to umocnovanie dvojclenu a jednak si dat pozor aby obidve strany rovnice mali rovnake znaminko pred umocnovanim, aby teda byli obedve >0 nebo obedve <0.
u toho druheho prikladu, proste si vycisli tie goniometricke funkcie