Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, chci se zeptat jestli takto správně počítám totální diferenciál.
http://img849.imageshack.us/img849/6088/qy5j.jpg
Díky za kontrolu.
Zdravím,
v postupu nalezení parciálních derivací a dosazování do nich souřadnic bodu jsem chybu nenašla (případně můžeš překontrolovat i pomocí online nástrojů úvodního tématu VŠ).
Ovšem při dosazování používáš závorky
,
a za
,
dosazuješ souřadnice bodu, podle mne to tak nemá být. Souřadnice se dosazuji pouze do parciálních derivaci, v zápisu zůstává dx, dy. Můžeme překontrolovat, jak to máš v materiálech (a zda se nemíchá Taylor?) Děkuji.
jelena napsal(a):
....
podle mne to tak nemá být. Souřadnice se dosazuji pouze do parciálních derivaci, v zápisu zůstává dx, dy.
...
Podporujem tento nazor. Je v zhode so vseobecnymi dobrymi mravmi v zakladnej matematickej analyze. Druhy diferencial sa chape bud ako bilinearna forma, alebo castejsie kvadraticka forma s premennymi
a parametrami
.
↑ Brano:
děkuji za podporu a zdravím. Kontroly ručně psaných (byť u kolegy celkem přehledných) papírů nejsou příliš populární (ale pokyn kontrolovat dosud odvolán nebyl :-)
Materiály žádné, spíše to mám vše popletené.
Tu píšou, že chtěli vybavit (případně upřesni, co jste za škola, fakulta - podle toho vybavím(e) alespoň odkazy, jinak doporučuji se dívat po antikvariátech a pořídit si tuto knihu).