Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Dobrý den,ve škole jsem dlouho chyběla kvůli nemoci a se zadanými příklady si nevím rady,Úkol jsem dostala dnes ráno a musím ho do večera dodělat... opravdu bych byla ráda kdyby my někdo pomohl :)
Příklady:
1) Je dána přímka a: 2x + 3 y - 6 = 0 . Najděte rovnici přímky b, která je s přímkou a rovnoběžná a
prochází bodem C[6;-2]
2) Spočtěte vzdálenost bodu A = [ -1 ;2 ] od přímky p: x = 1 + t,y = 3t
3) Určete vzájemnou polohu přímek p: x = 2 + 3t,y = 1- 4t ,q: 4x + 3 y -10 = 0
4) Jsou dány dvě rovnoběžné přímky x - 2 y + 6 = 0 a 2x - 4 y - 5 = 0. Najdi přímku, která je s nimi
rovnoběžná a má od obou stejnou vzdálenost.
5)Je dána přímka
Načrtněte polohu této přímky do soustavy souřadnic a vypočtěte plochutrojúhelníka, jehož odvěsny jsou úseky na osách a přepona je část dané přímky.
Opravdu bych ocenila pomoc :) kdyby se do toho někomu chtělo byla bych vděčná já se stím peru od rána,tak se mějte já to du zas skoušet počítat ale nadějně to nevidím :(
Zdravím,
jsi na fóru nová, je třeba ještě dostudovat místní pravidla viz pravidla. Pohodlnější jak pro Tebe, tak i pro případného rádce, je mít každou úlohu v samostatném tématu a také se pokus napsat alespoň trochu, co se Tobě podařilo nastudovat samostatně. Toto téma jsem zamkla, není dle pravidel.
Není účelem, abys učiteli odevzdala práci někoho jiného. Hodně materiálů máme v tomto tématu + je zde již hodně úloh vyřešených, zkus pohledat. Děkuji za pochopení.
Téma zavřeno
Stránky: 1