Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 09. 2013 11:44

Alenka18
Zelenáč
Místo: Pardubice
Škola: Střední
Pozice: Srudentka
Reputace:   

Analytická geometrie přímky, vzájemná poloha přímek

Dobrý den,ve škole jsem dlouho chyběla kvůli nemoci a se zadanými příklady si nevím rady,Úkol jsem dostala dnes ráno a musím ho do večera dodělat... opravdu bych byla ráda kdyby my někdo pomohl :)

Příklady:

1) Je dána přímka a: 2x + 3 y - 6 = 0 . Najděte rovnici přímky b, která je s přímkou a rovnoběžná a
    prochází bodem C[6;-2]

2) Spočtěte vzdálenost bodu A = [ -1 ;2 ] od přímky p: x = 1 + t,y = 3t

3) Určete vzájemnou polohu přímek p: x = 2 + 3t,y = 1- 4t ,q: 4x + 3 y -10 = 0

4) Jsou dány dvě rovnoběžné přímky x - 2 y + 6 = 0 a 2x - 4 y - 5 = 0. Najdi přímku, která je s nimi
    rovnoběžná a má od obou stejnou vzdálenost.

5)Je dána přímka $\frac{x}{-3}+\frac{y}{4}=1$Načrtněte polohu této přímky do soustavy souřadnic a vypočtěte plochutrojúhelníka, jehož odvěsny jsou úseky na osách a přepona je část dané přímky.

Opravdu bych ocenila pomoc :) kdyby se do toho někomu chtělo byla bych vděčná já se stím peru od rána,tak se mějte já to du zas skoušet počítat ale nadějně to nevidím :(

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 27. 09. 2013 11:54

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Analytická geometrie přímky, vzájemná poloha přímek

Zdravím,

jsi na fóru nová, je třeba ještě dostudovat místní pravidla viz pravidla. Pohodlnější jak pro Tebe, tak i pro případného rádce, je mít každou úlohu v samostatném tématu a také se pokus napsat alespoň trochu, co se Tobě podařilo nastudovat samostatně. Toto téma jsem zamkla, není dle pravidel.

Není účelem, abys učiteli odevzdala práci někoho jiného. Hodně materiálů máme v tomto tématu + je zde již hodně úloh vyřešených, zkus pohledat. Děkuji za pochopení.

Zápatí