Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 08. 10. 2013 09:43 — Editoval fufyscheck (08. 10. 2013 09:44)

fufyscheck
Zelenáč
Škola: NYU
Pozice: Student
Reputace:   

350 Kč - Well-formed-formulas, Sets (theory of sets?)

Zdravím,

zítra mám test a učitel určil, které příklady tam mohou být.

Potřebuji, aby mi to někdo "spočítal", napsal hezky ve Wordu s komentářema a případně poté zodpověděl dotazy.

Dle slov učitele lze vše udělat kolem hodiny.

Odměna: 350 Kč na Váš účet (převodem)

Podmínky - kvalita viz výše, deadline dnes v 19 hodin.

https://docs.google.com/document/d/1U0g … sp=sharing

Díky!

P.S. Pokud se rozhodnete to pro mě udělat, prosím napiště to sem na fórum, ať to vím jak já, tak ostatní.

#2 08. 10. 2013 12:14

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: 350 Kč - Well-formed-formulas, Sets (theory of sets?)

Zdravím,

v principu toto téma neporušuje žádné místní pravidlo, za sebe řeknu, že je zábavné již od počátku - od názoru učitele až do konce - zda je někdo ochotný za 350,- Kč přepisovat hezky do Wordu.

Pokud kolegové mají pocit, že je třeba moderátorsky zasáhnout (a jak), tak to, prosím sdělte tlačítkem Nahlásit. Děkuji.

#3 08. 10. 2013 14:48 — Editoval fufyscheck (08. 10. 2013 14:49)

fufyscheck
Zelenáč
Škola: NYU
Pozice: Student
Reputace:   

↑ jelena:

Lol, 350 Kč je přiměřené dvoum hodinám práce z domova. Pokud člověk neumí efektivně ve Wordu, pak je to možná složitější, ale za to já nemůžu.

P.S. Pokud je to do dvou hodin nemožné, můžu připlatit. Sám nemám přesnou představu, jak dlouho to trvá udělat, když to neumím.

#4 08. 10. 2013 16:01

jelena
Jelena

↑ fufyscheck:

no mne by to také zajímalo, kolík kolegové považuji za takovou práci jako přiměřené?
Teď pominu rozbor, kdo z vás dvou (Ty, učitel nebo oba) překračuje určité hranice.

Toto téma je to takový tenký led - jsem osobně "pro" vytvořit zde především ještě studujícím kolegům prostor pro možnost výdělku za své znalosti (jako poděkování za ochotu odpovídat na kvalitní složitější dotazy), ale jak touto cestou nenarušit určité morální představy a zásady, to já nevím.

#5 28. 11. 2013 19:14

oglop
Zelenáč
Reputace:   

Matematiku psat do wordu je na laso... Na psani matematiky slouzi $\LaTeX$

#6 29. 11. 2013 13:19

jelena
Jelena

↑ oglop:

:-) tak ono pokud je, co psát, tak se to dá i rukou nebo jinak. Ale jak není - tak ani za 350,- ve WORDu.

no mne by to také zajímalo, kolík kolegové považuji za takovou práci jako přiměřené?

Tak kolik? Děkuji.

#7 29. 11. 2013 15:43

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

↑ jelena:
Jako zapšklý omezenec  (jak mi bylo již jednou v podobné souvislosti sděleno) pokládám za chucpe vystavení "příkladů, ze kterých bude test" i zaplatit si cíleně jejich řešení. Nicméně bych to rozhodně nemazal, protože dost pochybuji, že za tuto cenu se na tom bude chtít někdo podílet - a jako "reklama" na NYP to může být i užitečné.

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

#8 29. 11. 2013 17:17 — Editoval vanok (29. 11. 2013 17:21)

vanok
Reputace:   742 

poznamky pri kave:
som proti rieseniam prikladov najatymy ludmy

z aktualnych sprav som sa aj dozvedel ze v niektorych krajinach prinutili aj ministrov odstupit za plagiaty (robene na ich doktoratoch)

na jednej univerzite sa vraj podarilo zapisat aj psa

tarifa: ak by islo o doucovaciu hodinu na strednej skole, tak vzdy platil taky nepisany zakon :
jedna hodina= hodnota 100 znamok na rychly dopis.
a na vysokej skole sa prida aspon hodnota 50 znamok na kazdy rocnik.
Alebo sa to zmenilo ?

mozno na pokracovanie...

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

#9 30. 11. 2013 21:57

petrkovar
Veterán
Místo: Ostrava/Krmelín
Pozice: VŠB - TU Ostrava
Reputace:   23 
Web

↑ jelena:Otázka placení za takovouto činnost je těžko vyčíslitelná. Já myslím, že se to prostě nehodí. Uvědomte si, že dnešní student s tím může mít potíže v budoucnosti, až bude za pár let univerzitním zaměstnancem nebo veřejně činnou osobou (KDEKOLIV na světě) a vytáhnou to na něj personalisti nebo novináři přímo z tohoto webu.

#10 01. 12. 2013 11:06

jelena
Jelena

Zdravím,

↑ petrkovar:

psala jsem, že je to tenký led ↑ příspěvek 4:. Určitě se nehodí, aby učitel určil kompletní text ve formulaci dle ↑ fufyscheck: (máme to však zprostředkovaně). Určitě se nehodí jít na test s vědomím, že budu komplet opisovat z objednaného testu.

A také ne každé podnikání (nebo způsob výdělku) mohu považovat za morální, i když při tom žádný zákon neporuším. Určitě tím nemyslím doučování, ale řešení úloh na objednávku. Není pravděpodobně moc prostoru zjišťovat, zda úlohy objednává dalkář, který potřebuje mít sbírku vzorových úloh přepočtenou, aby se učil na zkoušky, nebo líný lempl, který má v planu jen poslat mé dílko jako vlastní práci.

Pokud jsem ještě doučovala na přijímací zkoušky na medicinu, tak bych s radosti zaplatila některé úlohy ze slavných cvičných sbírek - kolega ↑ Formol: asi ví. Abych se netrápila, že nejsem si zcela jistá.

Pro sebe s doučováním a řešením úloh na objednávku momentálně mám jasno - "ani za nic!" - ale kde je psáno, že se nedostanu do situace, že budu zvažovat každou znalost, co mám, abych se uživila? A kde je pravě ta hranice i pro kvalitního studujícího kolegu, aby si na kapesné vydělal nějakou obdobnou cestou? A je více morální poskytovat hotové řešení tady a myslit si, že je to zadarmo, tak morální?

↑ Formol:  téma je staršího data, jen se vytáhlo s WORDem. Ale také jsem měla ten názor, že ponechám jako "reklamu" a námět na debatu.

↑ vanok:

zajímavé, takovou sazbu jsem určitě neznala (před rokem 1980 jsem chodila k repetitorům za 4 ruble/lekci, při počtu lekcí do 4 za týden to bylo třetina - polovina měsíčního platu VŠ inženýra).

Pokud jsem doučovala, tak za protislužby (typu hlídaní dětí, umývání oken) a naturální odměny. Jak se začalo doučovat za peníze, tak to bylo o ničem - člověk je v závazku a stačilo narazit na jednu protistranu, co si strašně dovolovala až ponižovala, abych toto přestala dělat :-)

Uvědomte si, že dnešní student s tím může mít potíže v budoucnosti, až bude za pár let univerzitním zaměstnancem nebo veřejně činnou osobou (KDEKOLIV na světě) a vytáhnou to na něj personalisti nebo novináři přímo z tohoto webu.

rozumím. Jsou to mladší lide, mohou se dostat do situace, že neodhadnou čas a síly, pokouší se své problémy řešit takovou cestou. A je na zkušenějších doporučit, aby se pokusili probrat situaci s rodiči, s učitelem, na studijním. U některého % taková první zkušenost může být i dobrou ránou pro nápravu. Ale unavující je to, bohužel. A ani nevím, zda na sebe (na ostatní Moderátory) mám právo naložit takovou povinnost.

Potom to zde vypadá, jak vypadá.

#11 01. 12. 2013 11:22 — Editoval kaja.marik (01. 12. 2013 11:40)

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Souhlasim s jelenou, kazdy se muze ocitnout v situaci, ze ma hluboko do kapsy. Anebo se proste nudi u netu a mohl by si privydelat. Pro me by treba byl problem v tom, ze

1. Zadani bylo velmi vagni: chtely se podrobne komentare a dovysvetleni. To by mohla byt i prace na dva tydny.

2. Pro me to v ten moment nebyl splnitelny termin

3. Neverim, ze by platba prisla.

4. Nemam jejich ucebni material a nevim, jak presne maji nektere veci definovane, abych nepouzival jine, ekvivelentni ale  jinak formulovane pristupy. Ona ta hodina asi byla myslena tak, ze dotycny je jiz seznamen s ucebnimi materialy toho kurzu a pouziva je.

5. Nemam Word (nepotrebuji ho) a neumim v nem psat vzorce (coz je ale chyba Wordu)

Jinak ale myslim, ze dany student skolu urcite nejak dostuduje a z hlediska uplatneni bude mit absolvent NYU v budoucnu asi vetsi moznosti nez absolventi verejnych VS. Ale asi to bude dano tim, z jakeho prostredi se rekrutuji studenti, nez kvalitou vyuky.

petrkovar napsal(a):

Uvědomte si, že dnešní student s tím může mít potíže v budoucnosti, až bude za pár let univerzitním zaměstnancem nebo veřejně činnou osobou (KDEKOLIV na světě) a vytáhnou to na něj personalisti nebo novináři přímo z tohoto webu.

Univerzitni zamestnanec to asi nebude a verejne cinne osoby se z toho vzdy nejak vylzou :). Ja si v podobnych pripadech rikam, ze kdyz mu dala vlada tolik duvery, aby ho nechala volit prezidenta nebo poslance, tak zrejme bude tolik zodpovedny, aby zvazil dusledky sveho chovani.

Zápatí