Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, zasekl jsem se na relativně jednoduše vypadajícím výrazu. Shodou okolnosti se mi podařilo nají dokonce výsledky, ale byli rozdílné, takže.. kde je chyba a co je správně. dokážete poradit ??
Dík Gord

Ahoj
Dle mého to má být takto: 
↑ xstudentíkx:↑ xstudentíkx:
Dle mého názoru taky, ale podle toho co jsem našel u dcery v sešitě , který počítala ve škole by to mělo být
a podle knihy taky zajimavý výsledek
. Seděl jsem nad tím myslím dlouho , ale k podobnému výsledku , jsem došel pouze pokud jsem udělal chybu. Připomínám, že ten, druhy je z učebnice matematiky pro 9. třídy.
Pokud bylo napsáno zadáni zjednodušte. nepostupuje se nějak jinak..?? Třeba se na škole učí jiná matika :-)
↑ marnes:
Moc mi to jako vzorec nepřejde. Pokud jej zpětně zkusím roznásobit tak.
Dost dobře je možné že se mýlím, nebo jsem špatně vzorec převedl. K tomu jsem jak již jsem napsal výše taky dospěl , abych přišel na to jak onoho výsledku dosáhnout. Nicméně si myslím že se nejedná o vzorec a tudíž tento výpočet považuji za špatný. Nicméně jak již jsem se zmínil ,mohu se mýlit.
↑ marnes:
V pohodě, takhle podobně reaguji všichni , kterých jsem se zeptal. je fakt, že následně při zpětném převedení mi dávají za pravdu. Nikdo není neomylný. Ale udělat tuhle chybu lidé , kteří bud´to matematiku vyučují nebo dokonce vydávají by neměli.