Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý večer,
mám problém s příkladem:
Určete klidovou hmotnost mm molekuly vody H2O a molekuly oxidu uhličitého CO2.
a Určete přibližný počet molekul v 1 kg vody H2O.
Jsem naprosto bezradná, fyziku jsem se doteď neučila, zkušela sem internet, tabulky ale vlastně ani nevim pod čím to mam hledat..
Předem děkuji za pomoc
S přáním hezkého dne
zmatkář
Zdravím,
pokud umíš určit molární hmotnosti H2O a CO2, potom je jen použití vzorce - pro 1. úlohu. V 2. úloze potřebuješ určit látkové množství (počet mol) odpovídající 1 kg vody a použit Avogadrovu konstantu.
Z kterých materiálů studuješ? V úvodních tématech Fyziky a Chemie jsou odkazy, co můžeš použit. Děkuji.
↑ jelena: Promin, pořád jsem ztracená.. Umím spočítat molární hmotnost, ale kam to mam dosadit? rovná se to teda klidové hmotnosti? A u druhého příkladu už vůbec nevím co s tím mám dělat.. asi potřebuju spíš doučování..nevíte o někom kdo by mě mohl individuálně doučovat?
Umím spočítat molární hmotnost, ale kam to mam dosadit? rovná se to teda klidové hmotnosti?
to ne, platí
, odsud klidov8 hmotnost je
, m_u je konstanta.
asi potřebuju spíš doučování..nevíte o někom kdo by mě mohl individuálně doučovat?
to určitě bude nejlepší, materiálů je hodně (určitě i vás na škole něco doporučí nebo odkazy v sekcích), ale pro rychlou nápravu různých drobných problému (jako práce se vzorcem apod.) individuální konzultace bude pohodlnější a přínosnější. Doučování chemie nabízejí kolegové v sekci, potom je zde nabídka Doučování na hlavním webu, snad se poptat i po známých, zda není nějaký schopnější student v dosahu. Osobně na chemii/fyziku nikoho neznám.
Ať se podaří.
↑ zmatkář:
není za co, ať se podaří někoho sehnat a úspěšně dostudovat. Téma označím za vyřešené.