Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, chtěl bych vás požádat, jestli byste mi pomohli s tímto příkladem. Upřímně řečeno tomu nevím hlavu ani patu. Ve škole to mám jen jako doplňkovou záležitost, tudíž se s tím obracím sem. Děkuji za pomoc.
↑ riddick777:
Dobrý večer,
hustota je derivace distribuční funkce a konstantní nula pro všechna t menší než nula. Rozdělení zjistíte tak, že se podíváte do tabulek na to, jak vypadá hustota exponenciálního rozdělení a budete doma :-)
Příslušnou pravděpodobnost pak zjistíte tak, že spočítáte F(2t0)-F(0).
Děkuji za odpověď. Zkoušel jsem derivovat i integrovat, ale přijde mi to strašně obecný a ani po Vaší radě si s tímto příkladem nevím rady. Byl by zde někdo ochotný to vypočítat a vyfotit, popřípadě vyscreenovat? Byl bych moc vděčný, děkuji.
↑ riddick777:
Zdravím,
Byl by zde někdo ochotný to vypočítat a vyfotit, popřípadě vyscreenovat?
klidně můžeš přidat své derivování a integrování do tématu, ať se problém pohne. S kolegy jsme tuto úlohu již konzultovaly, zkus projít i odkazy. Zdárné pokračování přeji.
↑ jelena:
Ano,
pokud kolega riddick umí derivovat exponenciální funkci, tak hned dostane příslušnou hustotu. A pokud umí dosadit do předpisu dvě hodnoty a výsledky pak od sebe odečíst, dostane i příslušnou pravděpodobnost.
Stránky: 1