Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobré ráno všem :)
chtěl bych se zeptat na tento příklad:
a) Rozhodněte, zdali kuželosečka vzniká řezem kuželové plochy rovinou, která je vrcholová nebo která není vrcholová.
b) Najděte kanonickou rovnici kuželosečky a rozhodněte, o jaký typ se jedná. V případě kuželosečky regulární určete její charakteristiky (osy, ohniska, délky poloos, atd.), v případě kuželosečky singulární určete rovnice jejich komponent.

- Kuželosečka je singulární
- Po úpravách dojdeme k výsledku: 
Mělo by se tedy jednat o dvojice různých rovnoběžných přímek
Já ale teď nevím ... v kroku 2) ... rovnice komponent? co to po mě chtějí...
1) Jak to zjistím
Děkuju za radu :)
Kdyby byl potřeba výpočet, ráno pošlu, foťák má u sebe bratr a už ho nechci budit v půl 3 ráno ...
↑ s-o-k-o-l:
tak za prvé
(1)

rovnice (1) představuje dvě různoběžné přímky (ale jiné, než jsi vypočítal ty)
za druhé
když je to singulární kuželosečka, nemůžeš určovat parametry regulární kuželosečky.
↑ zdenek1:
ten první výpočet byl špatně ... už jsem přišel na to kde ... vezmu-li teda ten výsledek, co jsi mi napsal a k němuž jsem se už také dostal. V zadáni na FAV to píšou takto: v případě kuželosečky singulární určete rovnice jejich komponent. toto tam je ... tak nvm, co po mě chtěj, je to FAV...