Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 25. 02. 2009 16:23

capaliny
Zelenáč
Reputace:   

Vykonove odpory

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit ohledně výkonového drátového rezistoru (brzdné rezistory). Krátce popíši konstrukci.
    Rezistor y v Al pouzdru jsou konstruovány jako keramické trubice s navinutým odporovým vinutím, které je opatřeno izolační vrstvou. Keramické trubice jsou vloženy do hliníkových pouzder s různým průřezem. Pouzdro slouží jako chladič a může být upevněno k chladící desce. Jako vývody rezistorů slouží měděné vodiče. Zatížení při 25 °C: 75 W / 150 W - jmenovité zatížení pro hodnotu ED=100% / jmenovité zatížení s přídavným chladičem, údaj ED = procentuální vyjádření pracovního zatížení rezistorů v pracovní periodě do 120 s.
    Jedná se mi o výdrž zatížení 95 kW po dobu 40s, pak 150s pausa a znovu. Pokud bych toto zatížení rozdělil do 4 rezistoru o vlastnostech popsaných výše, vydrželi by to? Pokud někdo bude vědět, jak postupovat doplním ostatní parametry.                                           
Díky za ochotu.

#2 27. 02. 2009 23:15

Ivana
Reputace:   32 

Re: Vykonove odpory

↑ capaliny: Možná by pomohly tyto údaje v tomto linku :

http://www.tesla-blatna.cz/cs/vyrobky-rezistory.php

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#3 03. 03. 2009 13:24

capaliny
Zelenáč
Reputace:   

Re: Vykonove odpory

Zdravim,
zjistil jsem chybu v zadání. Oprava z 95 KW na 95 KWs. Proto jsem si nevěděl rady, protože kantor tvrdil že to vydrží. Výsledek je že toto zatížení které vychází 95KJ/40s=2,375KW vydrží.  Teplota povrchu chladiče se zvíší zhruba o 95C.

Díky za ochotu.

Zápatí