Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit ohledně výkonového drátového rezistoru (brzdné rezistory). Krátce popíši konstrukci.
Rezistor y v Al pouzdru jsou konstruovány jako keramické trubice s navinutým odporovým vinutím, které je opatřeno izolační vrstvou. Keramické trubice jsou vloženy do hliníkových pouzder s různým průřezem. Pouzdro slouží jako chladič a může být upevněno k chladící desce. Jako vývody rezistorů slouží měděné vodiče. Zatížení při 25 °C: 75 W / 150 W - jmenovité zatížení pro hodnotu ED=100% / jmenovité zatížení s přídavným chladičem, údaj ED = procentuální vyjádření pracovního zatížení rezistorů v pracovní periodě do 120 s.
Jedná se mi o výdrž zatížení 95 kW po dobu 40s, pak 150s pausa a znovu. Pokud bych toto zatížení rozdělil do 4 rezistoru o vlastnostech popsaných výše, vydrželi by to? Pokud někdo bude vědět, jak postupovat doplním ostatní parametry.
Díky za ochotu.
↑ capaliny: Možná by pomohly tyto údaje v tomto linku :
http://www.tesla-blatna.cz/cs/vyrobky-rezistory.php
Zdravim,
zjistil jsem chybu v zadání. Oprava z 95 KW na 95 KWs. Proto jsem si nevěděl rady, protože kantor tvrdil že to vydrží. Výsledek je že toto zatížení které vychází 95KJ/40s=2,375KW vydrží. Teplota povrchu chladiče se zvíší zhruba o 95C.
Díky za ochotu.