Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 02. 2009 11:13 — Editoval micro_cz (27. 02. 2009 11:14)

micro_cz
Místo: Praha
Reputace:   

kniha/skripta ke geometrii

Ahoj, prosím o radu, zda by někdo nevěděl o nějakém studijním materiálu, který se podrobněji zabývá popisem geometrických útvarů...

K dispozici mám skripta lineární algebry od doc Humhala http://tjn.fjfi.cvut.cz/~humhal/ ty se ale zabývají obecně základy lineární algebry.
Také výborná skripta od pana doktora Krbálka zabývající se studiem kvadrik v metrických prostorech. atd.... Ale pořád to není tak úplně ono co hledám.

Já hledám pouze obyčejné popisy základních geometrických útvarů v n rozměrných euklidovských prostorech, například obecného n-úhelníku. Definice pojmů strana, hrana, plocha, stěna. ALE potřeboval bych něco co bych mohl brát trochu za bernou minci, tedy mohl se spolehnout že uvedené termíny jsou definovány korektně a případná tvrzení jsou korektně dokázána. Aby se dala uvedená publikace případně citovat. Na internetu je spousta článků, různých hesel, výkřiků, výcuců, zápisů z přednášek a podobně, netvrdím že nejsou správné, já ty formulace znám, jen hledám takové o které se mohu s jistotou opřít.

Pokud byste někdo o něčem věděli, o nějakém materiálu od vás ze školy například, budu vám moc vděčen za tip

#2 27. 02. 2009 14:40

Marian
Místo: Mosty u Jablunkova
Škola: OU
Pozice: OA, VSB-TUO
Reputace:   67 

Re: kniha/skripta ke geometrii

↑ micro_cz:

Bylo by nejlepší sehnat něco od nakladatelství Springer nebo podobně. Zkusím se podívat a když něco najdu, tak budu informovat v tomto vláknu. Zatím nic neslibuji.

#3 06. 03. 2009 07:41

micro_cz
Místo: Praha
Reputace:   

↑ Marian: Děkuji, nasměroval jsi mě správným směrem, vyplatilo se hledat mezi knihami od Springeru, to co jsem potřeboval je Computational Geometry maj hned několik zajímavě vypadajících titulů

#4 06. 03. 2009 11:01

Marian
Místo: Mosty u Jablunkova
Škola: OU
Pozice: OA, VSB-TUO
Reputace:   67 

↑ micro_cz:
Teď je jen otázka, jestli jsi schopen takové tituly sehnat. Neseženeš-li, ozvi se, zkusím hledat něco funkčního a pomoct.

Zápatí