Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, prosím o radu, zda by někdo nevěděl o nějakém studijním materiálu, který se podrobněji zabývá popisem geometrických útvarů...
K dispozici mám skripta lineární algebry od doc Humhala http://tjn.fjfi.cvut.cz/~humhal/ ty se ale zabývají obecně základy lineární algebry.
Také výborná skripta od pana doktora Krbálka zabývající se studiem kvadrik v metrických prostorech. atd.... Ale pořád to není tak úplně ono co hledám.
Já hledám pouze obyčejné popisy základních geometrických útvarů v n rozměrných euklidovských prostorech, například obecného n-úhelníku. Definice pojmů strana, hrana, plocha, stěna. ALE potřeboval bych něco co bych mohl brát trochu za bernou minci, tedy mohl se spolehnout že uvedené termíny jsou definovány korektně a případná tvrzení jsou korektně dokázána. Aby se dala uvedená publikace případně citovat. Na internetu je spousta článků, různých hesel, výkřiků, výcuců, zápisů z přednášek a podobně, netvrdím že nejsou správné, já ty formulace znám, jen hledám takové o které se mohu s jistotou opřít.
Pokud byste někdo o něčem věděli, o nějakém materiálu od vás ze školy například, budu vám moc vděčen za tip
↑ micro_cz:
Bylo by nejlepší sehnat něco od nakladatelství Springer nebo podobně. Zkusím se podívat a když něco najdu, tak budu informovat v tomto vláknu. Zatím nic neslibuji.
↑ micro_cz:
Teď je jen otázka, jestli jsi schopen takové tituly sehnat. Neseženeš-li, ozvi se, zkusím hledat něco funkčního a pomoct.
Stránky: 1