Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, prosím Vás, chtěla bych se zeptat na tento příklad:
Ve všech materiálech, do kterých jsem se dívala (Birkhoff - Algebra, Legéň - Grupy, okruhy a svazy atd.), je definován monoid jako pologrupa, která má navíc neutrální prvek. Tím pádem bych řekla, že pokud struktura není pologrupa, nemůže být ani monoid.. V materiálech od přednášející (i zkoušející) je ale definován monoid jen jako grupoid s jednotkovým prvkem. Tak jsem z toho teď zmatená - jak je to prosím Vás s tím monoidem?
Ahoj ↑ nanny1:,
Otazka vyberu definicii je vlastne sloboda tvojich profesorov.
Cize moze to potom dat rozne mena pre ten isty objekt.
Tak prakticky sa prisposob tvojim profesorom... A akoze si inteligentna tak pri citani inych zdrojov sa dokazes prisposobit.
↑ vanok:
Děkuju za reakci, budu se tedy řídit definicemi naší zkoušející, i když se mi zrovna v tomhle případě moc nezdají. Vzhledem k tomu, že se monoid jinak nazývá i "pologrupa s jednotkou".. No, co se dá dělat. :)
↑ Rumburak: Ahoj, děkuju, to je dobrej nápad, protože mám trochu strach, že se do toho u zkoušky zamotám, aspoň bych ji ještě před zkouškou viděla (máme tenhle předmět jako dálkaři samostudiem), prý je v pohodě, loni jsem se učila z jejích skript, která byla fakt skvělá.
Stránky: 1