Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 03. 2014 20:48

Petra2014
Místo: Bratislava
Škola: SŠ
Pozice: studentka
Reputace:   

Stereometria

Ahojte, prosím je tu niekto kto by mi pomohol s úlohami zo stereometrie?

E3: Vo výklade je do pyramídy v tvare pravidelného štvorstena uložených 35 rovnakých tenisových loptičiek. Koľko dvojíc navzájom dotýkajúcich loptičik je v pyramíde?

Šla som na to cez objem štvorstena, ale akosi som sa nedopatrala, vie mi niekto dať navod?

E7: Roman má plechovku v tvare valca s obvodom podstavy 12 cm a výškou 8 cm. Vybral si dva najvzdialenejšie body na jej povrchu a spojil ich najkratšou možnou čiarou idúcou po povrchu plechovky. Aká je dĺžka tejto čiary?

som si vyrátala priemer z obvodu a potom cez pytagorovu vetu som myslela ze je ta vziadlenost, ale nevyslo mi, ma vyjst 10 cm

E16: Daný je pravidelný štvorsten ABCD s hranou dlžky a. Bod S je stredom hrany BC. Aká je vzdialenosť bodu S od priamky AD.

neviem si to nakresliť, to mam pocitat vzdialenost od bodu A? ci od stredu usecky AD?

Dakujem velmi pekne za pomoc, nejake navody.

• (téma jako vyřešené označil(a) janca361)

#2 07. 03. 2014 20:59

janca361
.

Re: Stereometria

↑ novtat:
Zdravím,
přečti si prosím pravidla a zařiď se podle nich (pouze jedna úloha do tématu a náznak řešení/tvůj postup). Pak ti určitě někdo pomůže.

Zápatí