Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte, prosím je tu niekto kto by mi pomohol s úlohami zo stereometrie?
E3: Vo výklade je do pyramídy v tvare pravidelného štvorstena uložených 35 rovnakých tenisových loptičiek. Koľko dvojíc navzájom dotýkajúcich loptičik je v pyramíde?
Šla som na to cez objem štvorstena, ale akosi som sa nedopatrala, vie mi niekto dať navod?
E7: Roman má plechovku v tvare valca s obvodom podstavy 12 cm a výškou 8 cm. Vybral si dva najvzdialenejšie body na jej povrchu a spojil ich najkratšou možnou čiarou idúcou po povrchu plechovky. Aká je dĺžka tejto čiary?
som si vyrátala priemer z obvodu a potom cez pytagorovu vetu som myslela ze je ta vziadlenost, ale nevyslo mi, ma vyjst 10 cm
E16: Daný je pravidelný štvorsten ABCD s hranou dlžky a. Bod S je stredom hrany BC. Aká je vzdialenosť bodu S od priamky AD.
neviem si to nakresliť, to mam pocitat vzdialenost od bodu A? ci od stredu usecky AD?
Dakujem velmi pekne za pomoc, nejake navody.