Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim,
riesim jednoduche priklady na neurcite integraly a je tu 1 kde si nie som isty ci sa nema dat absolutna hodnota (aj ked vo vzorovom rieseni nie je):
Po uprave 
Podla mna by to dalej malo ist takto:
a vo vzorovom je 
Robim nieco zle, alebo to je v tomto pripade jedno?
Priklad je z tadial http://www.priklady.eu/sk/Riesene-prikl … etoda.alej uloha 13
Zdravím,
při řešení tohoto zadání je dobré si stanovit (nebo jen poznamenat) také definiční obor funkce k integrování. Při odmocňování máš pravdu, že musí být absolutní hodnota. Potom se to promítne i do zápisu výsledku.
Ohledně vzorovosti příkladu - je to určitě užitečná a bohatá sbírka řešených úloh, ale nemůžeme považovat za vzorovou, není oficiálním materiálem, pravděpodobně neprocházela revizi, ale je iniciativou váženého autora, kterou pokračuji členové jeho rodiny.
Jak je i poznámka v úvodním tématu ohledně sbírky, ale určitě je velmi přínosná.
↑ jelena:
Na definičním oboru nevidím nic zajímavého - jsou to všechna reálná čísla :-)
↑ Secren:
Absolutní hodnota je samozřejmě nutná.
↑ Eratosthenes:
ano, také mi tak vyšlo :-) Ale nevím, co vyšlo kolegovi a zda se tím vůbec zabýval. A děkuji za potvrzení, že abs. hodnota nutná (já jsem napsala, že "musí být").