Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, dostal jsem se do malinko prekérní situace.
V úterý bude, v zájmové činnosti zaměřující se na matematiku, profesor přednášet (od snad úplného základu mat. statistiky) o metodě hlavních komponent. Asi né rovnou o ní, ale spíše k ní postupně (ale asi svižně) dojde.
Jenže problém je v tom, že na první hodině nemohu z určitých důvodů být. No a jako "pilný" ( :-) ) student bych chtěl následující hodinu vědět "o co go". Jenomže v mat. statistice jsem úplný nováček.
Takže bych Vás chtěl poprosit, zda by jste mi neporadili s tím na co bych se měl podívat, co se naučit. Nebo dokonce pokud by jste měli někde "po ruce" (na internetu---asi) nějaké materiály zda by jste mi je neposkytli.
Byl bych Vám všem moc vděčný.
Zítra (v pondělí) odjíždím, takže potom už na Vaše příspěvky chvíli nebudu moci reagovat, ale i tak klidně posílejte dál :)
Ještě jednou díky za Váš čas :)
↑ Kdosi:
Ahoj,
takovou základní "kuchařkovitou" knihou Meloun. Militký a spol. (několik knih, do značné míry se překrývají).
Takový přehled PCA (imho je to kapitola z knihy Statistická analýza vícerozměrných dat v příkladech) je zde: Odkaz (mně se ukazuje místo matematických symbolů rozsypaný čaj, ale třeba ti ro bude fungovat).
Trochu jiné vysvětlení, možná více názorné, najdeš zde: Odkaz (také Meloun a Militký).
Stránky: 1