Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 11. 2014 20:12 — Editoval jelena (27. 11. 2014 20:51)

pr0salian
Zelenáč
Škola: FRI ŽU
Pozice: student
Reputace:   

Asymptoty2

Z názvu tématu odstraněno "surně" - nehoří. Jelena

Už pár hodín sa trápim s jedným príkladom a pomaly sa blížim ku koncu, zadanie ej priebeh funkcie

$arccos\frac{|3x+7|}{|2x-1|}$

Došiel som ku asymptotam a vyšlo mi, že asymptota by mala byť arccos1.5 ale ten nepatrí do D(f) arccos takže sa chcem uistiť, že naozaj táto funkcia nemá žiadne asymptoty?

PS: Komu sa chce potrápiť, tak mi môžte skontrolovať D(f) = <-8,-6/5)

a ešte ďalšia vec, prvá derivácia sa nikdy nerovná nule ale na grafu z internetu, je nejaké lokálne maximum, len neviem ako sa dostať ku nemu. Do Odkaz zadajte $\arccos \left(\frac{\left|\left(3x+7\right)\right|}{\left|2x-1\right|}\right)$

• (téma jako vyřešené označil(a) pr0salian)

#2 27. 11. 2014 20:49

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Asymptoty2

Zdravím,

další laskavá moderátorská (o PS mám tam) - hodně zkontroluje MAW - viz úvodní téma sekce. Pokud potom budeš chtít něco zkontrolovat, tak sem, prosím, vkládej celý postup - ten se kontroluje pohodlněji, než výsledek (to můžeš kontrolovat v online nástrojích - viz upozornění na Nástěnce fóra).   

Do Odkaz zadajte

to, prosím, zadej sám do WA a sem vložíš odkaz na výsledek, pokud ho chceš prodiskutovat.

PS: Komu sa chce potrápiť,

toto už více nepoužívej a označuj témata, co jsi založil, za vyřešená (nebo jinak ukončuj diskuse) viz pravidla. Děkuj.

Zápatí