Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 11. 2014 20:12 — Editoval jelena (27. 11. 2014 20:51)

pr0salian
Zelenáč
Škola: FRI ŽU
Pozice: student
Reputace:   

Asymptoty2

Z názvu tématu odstraněno "surně" - nehoří. Jelena

Už pár hodín sa trápim s jedným príkladom a pomaly sa blížim ku koncu, zadanie ej priebeh funkcie

$arccos\frac{|3x+7|}{|2x-1|}$

Došiel som ku asymptotam a vyšlo mi, že asymptota by mala byť arccos1.5 ale ten nepatrí do D(f) arccos takže sa chcem uistiť, že naozaj táto funkcia nemá žiadne asymptoty?

PS: Komu sa chce potrápiť, tak mi môžte skontrolovať D(f) = <-8,-6/5)

a ešte ďalšia vec, prvá derivácia sa nikdy nerovná nule ale na grafu z internetu, je nejaké lokálne maximum, len neviem ako sa dostať ku nemu. Do Odkaz zadajte $\arccos \left(\frac{\left|\left(3x+7\right)\right|}{\left|2x-1\right|}\right)$

• (téma jako vyřešené označil(a) pr0salian)

#2 27. 11. 2014 20:49

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Asymptoty2

Zdravím,

další laskavá moderátorská (o PS mám tam) - hodně zkontroluje MAW - viz úvodní téma sekce. Pokud potom budeš chtít něco zkontrolovat, tak sem, prosím, vkládej celý postup - ten se kontroluje pohodlněji, než výsledek (to můžeš kontrolovat v online nástrojích - viz upozornění na Nástěnce fóra).   

Do Odkaz zadajte

to, prosím, zadej sám do WA a sem vložíš odkaz na výsledek, pokud ho chceš prodiskutovat.

PS: Komu sa chce potrápiť,

toto už více nepoužívej a označuj témata, co jsi založil, za vyřešená (nebo jinak ukončuj diskuse) viz pravidla. Děkuj.

Zápatí