Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
snažím se řešit úkol, ve kterém mám vypočítat potenciály pro dva rovnoběžné nabité nekonečné pásy (ve směru osy z) podle obrázku a z toho pak dále vypočítat další parametry. Použil jsem i pomůcky z učebnice ale již několik dní se snažím pochopit, jak sestavit rovnice, respektive jak použít zadané hodnoty (rozměry) ABCD a EFGH, dle obrázku se snažím vydedukovat jak přiřadit tyto hodnoty k hodnotám x, y
Můžete mi prosím jen poradit jak použít ty hodnoty? Navíc v příkladu jako pomůcka uvádí, že derivace podle z je nulová takže to bude v zadaném příkladu ještě jinak?
Kdybych věděl jak začít, moc by mi to pomohlo, jelikož na internetu moc materiálu k tomuto tématu není. Děkuji předem za radu.
PS: pod červenou čarou je pomocný příklad z učebnice ale ten uvádí uzeměné elektrody a ne nekonečné pásy, nevím jak moc to ovlivní postup u mého pířkladu