Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
narazil jsem na chemickou rovnici k vyčíslení, ale na pravé i levé straně rovnice nejsou stejné prvky, myslím tím, že se neodlišují v počtu, ale přímo v druhu prvku. Jde to vůbec, nebo je to pouze tisková chyba? A případně, jak se to počítá? Měl bych vyčíslit pouze prvky, které jsou na obou stranách a prvek pouze na pravé straně, jakožto produkt reakce, tam ponechat?
Děkuji za pomoc
Rád bych ji uvedl, bohužel se jedná o jednu z úloh v chemické olympiádě a jak jsem postřehl, tak je to zakázané a téma by bylo brzy smazáno a já zabanován. No žádný z prvků v té rovnici, není radioaktivní, takže na síru se asi nerozpadl žádný :/
Je to po prvé, co něco takového vidím - a bohužel, ať se snažím sebevíc, je to také jediný, kde to vidím - na internetu, v učebnicích, nikde se o tom nepíše ani slůvko.
Zdravím,
↑ DanRe: zabanován bys nebyl, jen laskavě napomenut (a téma zavřeno, to ano). Pokud máš dojem, že překlep v zadání, tak můžeš vznést dotaz na vašeho školního koordinátora.
Co jsem rychle prošla aktuální školní zadání B, C, D (zbytek už má řešení), tak nic podezřelého nevidím. Řekla bych, že pokud uvedeš úroveň zadání (B, C, D bez odkazu), tak můžeme odpovědět:
"zadání je v pořádku",
"v zadání je překlep, kontaktuj koordinátora". Nic víc už bych v tématu vidět nechtěla. Mělo by to stačit. Zdárné řešení olympiád přeji.
Ano, máš pravdu, dnes jsem se na to ptal, alespoň tu obecně napíšu v čem ten problém byl, kdyby to někoho zajímalo - šlo o to, že jsem si myslel, že ta rovnice pokračuje na dalším řádku, ale to už byla jiná rovnice :)
Díky všem, co mi byli ochotní pomoci a už nebudu otravovat
↑ DanRe:
V pořádku, vůbec neotravuješ, na to jsou tu jiní experti ;-). Oceňuju, že se tu našel někdo, kdo si opravdu přečetl před vložením svého prvního příspěvku úvodní téma sekce :D
↑ DanRe:
děkuji za zprávu a úspěchy přeji.
↑ houbar:
:-) také oceňuji (jinak u nás je školní kolo CHO 02.02.2015 a v domácím zatím máme jen výtisk zadání (to zas budou 2 víkendy, teď byly víkendy (a nejen) před dějepisnou, výsledky ještě nejsou, ale pocity nic moc)). U vás, pokud počítám dobře, již CHO aktuální není? (případně zaktualizuj profil, děkuji).
Označím za vyřešené a zdravím.
Stránky: 1