Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 25. 03. 2015 14:44

pazzicz
Zelenáč
Škola: VSB
Pozice: student
Reputace:   

Prepocitani pozice a rotace pri zmene souradnicoveho systemy

Zdravim,

//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-03/90565_blender_small.png //forum.matweb.cz/upload3/img/2015-03/90595_unity_small.png
      Zvetsit blender           Zvetsit unity

nevim si rady s prepoctem pozic a (hlavne) rotaci ze souradnicoveho systemu Unity (Y+ je nahoru) do Blenderu (Z+ je nahoru). Pro lepsi znazorneni os prikladam obrazky.

Mam v Unity nejak rozlozene objekty, jejich pozici a rotaci (v eulerech) ulozim do XML a v Blenderu si chci zobrazit stejnou "scenu", takze mam napsany script, ktery mi dane objekty vytvori (snad i napozicuje spravne). Rotaci se mi ale prepocitat porad nedari, objekty jsou vzdy narotovane spatne.

Zatim jsem dospel k reseni, ze nova pozice v blenderu:
X_blender = -X_unity
Y_blender = -Z_unity
Z_blender =  Y_unity

pozici i rotaci momentalne nastavim prepsanim novym vektorem (pokud je to podstatna informace).

Predem dekuju za vsechny mozne pripominky a navrhy k reseni,
Pavel

#2 25. 03. 2015 15:29 — Editoval O.o (25. 03. 2015 15:31) Příspěvek uživatele O.o byl skryt uživatelem O.o. Důvod: Neviml jsem si rozdilu se zvetsenym obrazkem.

Zápatí