Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Prosím, mam dva posledni priklady a jsem z nich nejak zmatena, mohl by mi je prosim nekdo pomoc vyresit? Dekuju
\int_{0}^{\pi} x^3 * sinx dx$
moc dekuju

↑ Al1:
Mohla bych prosím poprosit o případné dořešení? Nevím proč, ale totálně jsem se do toho zamotala a nevychází mi nic kloudného.
Děkuji moc

Já jsem trdlo, děkuju moc

↑ Al1:
Zdar, můj postup není jiný, ale já jsem zjistil, že jsi odpověděl až v momentě kdy jsem dopsal svůj přípěvek.
Pak jsem se rozhodl, že ho tady nechám, i když už je zbytečný.
Zdravím,
mmanourova napsal(a):
Nevím proč, ale totálně jsem se do toho zamotala a nevychází mi nic kloudného.
docela efektivní způsob je přepsat svůj (i zamotaný) postup sem na fórum (buď se něco projasní již při přepisu + při spolupráci s MAW, nebo v diskusi s kolegy se objeví např. některá systematická chyba, která je překážkou + tak zní i místní pravidla).
↑ Cheop:, ↑ Al1: dá se tomu předejit např. zaměřením na kontrolu vysoce populárních severozápadních rohů :-)
Ještě prosba - výpočet zlomku již můžete přenechat autorce tématu, když už jsme ve VŠ. Děkuji a označím za vyřešené.