Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
mám příklad:.
Zmiňovaný troúhelník je rovnostranný trojúhelník o straně délky s výškou
Obsah celého trojúhelníka je
Obsah oblasti (lichoběžníku), který je od zvolené strany ve vzdálenosti je
- což by mělo to, co dosadit místo
do distribuční funkce, aspoň podle mě.
Nicméně řešení by mělo být (pokud to není špatně):
Jak to tedy má být, co případně dělám špatně?
Díky.
Zdravím,
↑ janca361: asi bych nepoužívala obsahy, ale jen délky, přesně požaduji určení rozdělení vzdálenosti dítěte od zvolené strany lesa, tedy prohledání se provede užitím rojnice (rozumím tomu tak, že ve vzdálenosti 0 od základny rovnoramenného trojúhelníku budu hledat po celé délce základny, ale se vzdálenosti od této základny se mi rovnoběžné příčka zkracuje).
Jak to vidíš, kolego Stýve? Děkuji.
↑ jelena:
Ahoj,
to zní dobře.
Nicméně, výška trojúhelníku je , proto bych řekla, že místo mého otazníku patří
Nicméně řešení uvažuje, že se má jít jen do poloviny délky strany, což nějak nechápu proč.
Má se zde uvažovat, že rojnice z jiné strany by našla dítě dříve? Tj. každá rojnice jde nejvýše do středu?
↑ janca361:
Zdravím, předně gratulujeme si navzájem ke sněžení :-)
Ty jsi na úvod psala, že trojúhelník je rovnostranný, tedy je jedno od které strany půjdeme (ale nekontrolovala jsem, že rovnostranný, to ještě zkontroluji). Úloha požaduje rozdělení vzdálenosti od zvolené strany lesa. Pro každý náhodný bod platí, že v něm sestrojím kolmici na "zvolenou stranu" a tak je určena jeho vzdálenost. Stejnou vzdálenost od "zvolené strany" mají body na příčkách rovnoběžných "zvolené straně" (toto musíme využit k vypočtu rozdělení vzdálenosti - měli bychom sestavit funkci "vzdálenost od zvolené strany"=f("délka příčky")).
Nicméně řešení uvažuje, že se má jít jen do poloviny délky strany, což nějak nechápu proč.
to, co je ručně psáno na scanu na závěr Tvého příspěvku, je řešení, které má vzniknout? Jsi si jistá, že to patří ke Tvé úloze? Máš k tomu i nějaký komentář? Moc mi to k zadání nesedí, raději si to ještě napíší na papír od odvození (navíc není ani délka strany, ale vzdálenost od strany). Ozvu se, k čemu jsem došla (a také bych rada viděla spravedlivou kritiku, kolego Stýve, děkuji).