Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
omlouvám se, že musím obtěžovat s takovou trivialitou, jako excelem a problémem s ním. Vždy jsem pracoval v excelu bez problémů a nyní se můj problém týká ohledně Regresní analýzy, konkrétně funkce ,,LINREGRESE"
dejme tomu, že máme sloupec X a sloupec Y s patřičnou řadu čísel. V případě, že chci udělat funkci LINREGRESI, označím si mimo 2x5 polí (2 sloupce o 5 řádcích) dám =Linregrese a označím sloupec x; sloupec y; dám 1; 1 a uzavřu závorkou. Mělo by mi vyběhnout tedy vše do tabulky v předem označených polích - 2x5 hodnoty, a to odhad parametru b, napravo odhad parametru a, koeficienty detarminace apod... zkrátka vše, co má obsahovat.
=LINREGERSE(X;X;1;1) tedy vypadá můj vzorec, dělal jsem to předtím, fungovalo to, dělám to dnes, a nefunguje to a vydefinje mi jen tohle (viz. obrázek)... Zkoušel jsem to v mém uloženém dokumentu s daty, kde jsem před několika měsíci s LINREGRESÍ pracoval a kde to bez problému šlo (viz. plnohodnotná tabulka linregrese v dokumentu excel). Zkusil jsem to tedy znovu (nyní a dnes) pod původní správnou plnohodnotou LINREGRESI a vyšlo mi jen jedno číslo. Tedy jen jednu hodnotu, a nechápu proč?
Kde je, prosím, chyba? Děkuji
Zdravím,
Linregrese je maticový vzorec a zadává se trojhmatem [Control]+[Shift]+[Enter].
Stránky: 1